Maminka.czAdopce

Cesta k adopci je dlouhá, posteskla si před časem moderátorka Adela Vinczeová. Dnes už je ale hrdou maminkou! Které další osobnosti adoptovaly dítě?

Dita Mrázková 7.  1.  2023
To, že toužila po miminku, nebylo žádným tajemstvím. Její muž však otevřeně přiznal, že důvodem neúspěšných pokusů o početí je problém s kvalitou spermií. Teď oba překvapili radostnou novinkou – vytouženého potomka se díky adopci dočkali! Které další známé osobnosti s ní mají zkušenost?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Adelin manžel Viktor se před několika lety svěřil, že má problém s počtem a kvalitou spermií, a tím pádem i s početím vytouženého dítěte. Proto se pár rozhodl přistoupit k adopci. Na toto téma se moderátorka vyjádřila pro periodikum Nový čas. "Cesta k adopci je dlouhá a komplikovaná, a když přijde pochybnost, kdykoliv se z ní dá sejít. My jsme ve fázi přípravy poznávání této cesty," nechala se slyšet.

Klepněte pro větší obrázek

Od slov došlo ke skutkům a manželé na dlouhé cestě nakonec zdárně došli do cíle. Momentálně už jsou doma tři. "Děťátko máme doma asi měsíc. Nemůžeme o něm ale nic konkrétního prozradit. Museli jsme podepsat smlouvu o mlčenlivosti, takže nemůžeme prozradit jeho pohlaví, věk, jméno ani to, odkud je. Všechno je ještě v procesu, dítě nám ještě oficiálně není přiděleno, proto je to ještě velmi citlivé," prozradila Adéla webu Pluska.

VIDEO: JAK VYPADÁ ODBĚR SPERMIÍ PŘED VYŠETŘENÍM KVALITY


Dalšími známými maminkami, které se rozhodly pro adopci, jsou například herečky Lucie Benešová, Hanka Čížková nebo Nela Boudová, které k vlastním dětem adoptovaly dcery.

Z těch zahraničních patří mezi hrdé rodiče herec Hugh Jackman, který se svou ženou Deborrou-Lee po opakovaných potratech přistoupil na adopci hned dvou dětí: syna Oscara a dcery Avy.

Klepněte pro větší obrázek

Stejně jako její postava ze seriálu Sex ve městě Charlotte i herečka Kristin Davis adoptovala jako první dceru Gemmu, o sedm let později pak syna Wilsona. "Je to něco, co jsem chtěla udělat už velmi dlouho. Splnění tohoto přání je ještě víc, než jsem si kdy dokázala představit. Cítím se maximálně požehnaná," svěřila se Kristin před lety.

Klepněte pro větší obrázek

Nejen své fanoušky překvapila zpěvačka s fenomenálním hlasem Sia. Ta s humorem sobě vlastním prozradila, jak moc toužila otěhotnět. "Celý život jsem chtěla být mámou. Celé roky jsem chodila s roztaženýma nohama ve stylu: Oplodni mě! Ale v žádném ze svých vztahů jsem neotěhotněla." A tak před necelými čtyřmi lety adoptovala rovnou dva černošské chlapce. A co víc, jeden z nich ji navíc udělal i hrdou babičkou dvojčat!

Klepněte pro větší obrázek

Zkušenost s adopcí má i zpěvačka Madonna, která ke svým dvěma vlastním dětem Lourdes a Roccovi adoptovala další: Davida a Mercy a dvojčata Stellu a Estere. "Někdy jsem jen zavřela oči a pomyslela si: 'Proč není moje kuchyně plná tančících dětí? Je tolik dětí, které potřebují domov. Na co čekám? Prostě to udělám'," popsala své odhodlání. 

Klepněte pro větší obrázek

Které další celebrity mají doma adoptované dítě? 

Témata: Slavní rodiče, Slavné maminky, Slavní tatínci, Mateřství, Životy slavných, Rodiče, Celebrity, Dvojčata, Dcera, herečka, Babička, Neplodnost a IVF, Herec, zpěvačka, Sociální sítě, Adopce, Nicole Kidman, Hollywood, Moderátorka, Lucie Benešová, Angelina Jolie, Potrat, Oscar, Lee, Tom Cruise

Video