Maminka.czDovolená s dětmi

Cestování s dětmi aneb jaké cestovní pojištění se vyplatí?

Reklama 22.  2.  2019
Plánování dovolené s celou rodinou může být poměrně složitou záležitostí, neboť zahrnuje výběr hotelu a vhodné destinace, a především sjednání pojištění. Dnes vám poradíme právě s výběrem kvalitní cestovní pojistky, které vás zajistí v případě nutnosti lékařské péče v zahraničí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pojištění léčebných výloh pro rodiny s dětmi

V rámci cestovního pojištění je jeho nejdůležitější složkou takzvané pojištění léčebných výloh. Z tohoto pojištění je hrazena veškerá lékařská péče (ošetření, medikamenty, hospitalizace, převoz apod.) v zahraničí, přičemž vždy je zde stanoven určitý limit pojistného plnění. V závislosti na cílové destinaci, je vhodné toto pojištění vybírat s co nejvyšším limitem, neboť děti jsou v tomto ohledu nejrizikovějšími osobami, které jsou zpravidla citlivější na různé klimatické změny a náchylnější k nemocem či úrazu. Pro rodiny s dětmi se tedy vždy vyplatí mít limit pojištění léčebných výloh ve výši 5 000 000 Kč a více.

Pojištění odpovědnosti

Další důležitou složkou, jež by každé cestovní pojištění pro rodiny mělo zahrnovat, je pojištění odpovědnosti. Jedná se o pojištění pokrývající škody na majetku a na zdraví, jež byly pojištěnou osobou neúmyslně způsobeny jiné osobě. Jedná se o případy, kdy bylo například poničeno hotelové vybavení, nebo byl dítětem způsoben úraz jinému dítěti (například na tobogánu). Toto pojištění je zpravidla sjednáváno s limitem pojistného plnění ve výši 1 000 000 – 2 000 000 Kč.

Pojištění úrazu

Úrazové pojištění v rámci cestovního pojištění má zcela odlišnou povahu od pojištění léčebných výloh, a proto byste na něj před dovolenou neměli zapomínat. Z úrazového pojištění jsou pokryty případy smrti úrazem či trvalé následky úrazu. Pojistné plnění se proplácí buď jednorázově, nebo opakovaně (u trvalých následků nebo v rámci denního odškodného).

Kvalitní srovnání různých nabídek cestovního pojištění

Cestovní pojištění lze v současné době sjednat v nepřeberném množství různých balíčků, a proto je mnohdy složité se v takto rozsáhlé nabídce zorientovat. Dobrým pomocníkem Vám zde bude online srovnávač na cestovní pojištění, který s pomocí několika údajů srovná a ihned zobrazí dostupné nabídky pojištění. Pojištění vždy srovnávejte v rámci kategorie „rodina“, kdy je v rámci jedné pojistné smlouvy pojištěno několik osob a toto pojištění vychází zpravidla výhodněji nežli individuální pojistka pro každou osobu zvlášť.

Témata: Dovolená s dětmi, Maminka cestuje