Maminka.czPředškolák

Chalupy, kde jsou děti vítány

Petra Miterová 30.  5.  2010
Přišlo jaro a děti chtějí ven. Rádi byste někam vyrazili a nejlépe rovnou na víc dní? Sháníte místo, kde vás rádi uvidí a kde přitom nebude přelidněno?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zkuste naše tipy, kde dětské hosty nejen vítají, ale i rozmazlují.

Penzion Kvítko – Šumava

Chcete se vydat na výlet na jih republiky a hledáte místo, kde si vytvořit základnu?
Rodinný penzion Kvítko je přesně to pravé pro vás. Vzhledem k tomu, že majitelé mají děti hned čtyři, od větších až po dvojčátka- batolátka, vědí přesně, co vaše ratolesti potřebují. Ubytovat se můžete v apartmánech s romantickými názvy květin, hned vedle jídelny na vás při nepříznivém počasí čeká hračkami nabitá herna.

Jakmile vysvitne sluníčko, můžete vyrazit obdivovat místní koně. Venkovní hřiště je skvěle vybavené a obsahuje všechny bezpečnostní prvky pro malé průzkumníky. Kuchyně majitelky penzionu je vyhlášená. Vzhledem k tomu, že vaří i pro svou rodinu, na jejích kulinářských výtvorech si pochutnají i ty nejcitlivější dětské žaludky. Z Rohanova je to co by kamenem dohodil na Javorník s rozhlednou, horskou Kvildu nebo do Prachatic do aquaparku.
Vychutnejte si místní šumavskou pohodu. Více na www.penzionkvitko.cz.

Chalupa Pohádka – Vysočina

Jako v pohádce si budete připadat v Pohádce. Rodinná chalupa leží na Vysočině v chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy vyzývající k procházkám a lákající na houby či maliny. Ubytují vás tu v apartmánech se slibně znějícími názvy Nebe, Peklo, Ráj a Pohádka. Každý je vybavený vlastní kuchyňkou i obývacím prostorem. Zapůjčí vám postýlky i dětské židličky, převléknou postele do povlečení s oblíbenou postavičkou vašich potomků, výběr mají velký.

Čas venku můžete trávit u grilu a ohniště, ale velká zahrada nabízí dostatečný prostor i pro míčové hry, pétanque, šipky, badminton. Je tu i koš na basketbal a sportovní potřeby jsou k zapůjčení. Pro nejmenší je připraveno dětské pískoviště a houpačka s prolézačkami. V zadní části zahrady se nachází bazén (5 m), který je v letních dnech zárukou vítaného osvěžení. Pro případ nečasu je uvnitř hračkami vybavená společenská místnost a pro méně tradiční zábavu fotoateliér. Pořídí vám tu nejen klasické rodinné snímky, ale přenesou vás i v čase a prostoru. Na přání vám tu také zajistí jízdu na koních nebo zamluví nedaleké tenisové kurty.
Více na www.chalupapohadka.cz.

Ťapka – Krkonoše

Chatu Ťapka najdete v Krkonoších. Patří k místům, kde se vaše děti budou cítit okamžitě jako doma. Pokojíčky jsou báječně pohádkově vymalované, po domluvě vám půjčí postýlku či chůvičky. Samozřejmostí je minikuchyňka, kde najdete rychlovarnou konvici, ledničku i mikrovlnnou troubu.

Vařit nemusíte, zajišťují tu stravování dovozem z nedalekého penzionu. Do Ťapky se dá jezdit v létě i v zimě. Na louce pod chatou mají dětské hřiště s dřevěnými prvky. Od jara do podzimu vám budou dělat společnost také roztomilé ovečky, které se pasou na dalších zelených loukách vedle penzionu. Za nepříznivého počasí je pro malé návštěvníky připravena vnitřní herna se skluzavkou a kvalitními, především dřevěnými hračkami.
Více na www.chata-tapka.cz.

Chalupa Zlatník – Beskydy

V malebných Moravskoslezských Beskydech, nedaleko Lysé hory, najdete chalupu Zlatník. Její okolí přímo vybízí k turistice či jízdě na kolech. Perlou vaší dovolené může být výstup na nejvyšší beskydský vrchol, Lysou horu, která je odsud vzdálená 8 kilometrů. Pokud se vám nebude chtít výletovat tak daleko, nebo dokonce vůbec, můžete zůstat i u chalupy. Patří k ní veliký pozemek, na kterém je vám k dispozici kryté venkovní posezení, gril, ohniště, hry jako pétanque nebo kuželky, dětský koutek s pískovištěm, skluzavkou, houpačkou a bazénkem. Vykoupat se můžete i vy, je tu i větší venkovní bazén.

Uvnitř je pro vás připravena velká společenská místnost, sauna, ping-pong, bezdrátový internet, pro děti hračky. Každý pokoj má vlastní sociální vybavení. V chalupě se nevaří, ale můžete si ukuchtit sami ve vybavených kuchyňských koutech nebo se najíst ve 150 metrů vzdálené restauraci.
Více na www.chalupazlatnik.cz.

Penzion Agáta – Český ráj

Přímo v srdci Českého ráje, ve Žďáru u Mnichova Hradiště, na vás čeká Agáta – menší rodinný penzion. Může sloužit jako pevný maják v moři možností výletů a zábavy, které na vás doráží všude kolem. Můžete si vyrazit do Prachovských skal, na hrad Kost, zříceninu Trosky nebo zámek Sychrov. Dětem by se určitě zamlouval výlet do Štastné země nebo na kozí farmu do Pěnčína.

U penzionu na vás čeká rozlehlá zahrada, kde naleznete volejbalové hřiště, venkovní pingpongový stůl, zastřešený bazén s protiproudem, dětský koutek s pískovištěm, trampolínu, zastřešený altán s ohništěm a možností grilování. Bydlet můžete ve dvou-, tří- či čtyřlůžkových pokojích. K dispozici vám bude kuchyňka i společenská místnost. Samozřejmostí je pak zapůjčení dětské židličky, vaničky, videochůvičky nebo žehličky. Zajistí vám i snídani, pro další stravování je možné využít blízkých restaurací.
Více na www.penzionagata.sweb.cz.

Chalupa Staré Heřminovy

Úplně nová chalupa, kde rádi uvidí vás i vaše potomky, je ve Starých Heřminovech, klidném podhůří Jeseníků nedaleko vodní nádrže Slezská Harta. Vyplatí se sem vyrazit hlavně těm, kteří mají rádi procházky, cykloturistiku a rybaření – místní lokalita je vyhlášená a na pronajaté lodi si zarybaří každý. Specialitou je potápění. Nedaleký lom ve Svobodných Heřmanicích je jednou z nejlepších potápěčských lokalit v Česku a také nádherným místem na koupání.

Sama chalupa je dvoupatrová, čistě nekuřácká. Je v ní herna pro děti, kromě klasických hraček, kreslicích potřeb či zásoby DVD s pohádkami tu totiž mají také taneční podložky či basketbalový koš pro zábavu odrostlejších ratolestí. K dispozici je veškeré vybavení pro děti – postýlky, židličky, malá záchodová prkénka, nočníky atd., cokoli dalšího lze zajistit po domluvě. Ke stavení náleží i rozlehlý svažitý pozemek.
Více na www.chalupa-herminovy.cz.

Více se dočtete v aktuálním vydání časopisu Maminka.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Předškolák, Batole, Rodina, Školák, Venkovní hřiště, Zámek Sychrov, Sychrov, Vít, Beskydy, Basketbalový koš, Žďárské vrchy, Krkonoše, Trosky, Kuchyňka, Český ráj, Javorník, Fotoateliér, Kuchyňský kout, Peťan, Rohan, Beskyde, Basketbalový, Šumava