Maminka.czDovolená s dětmi

Chcete děti seznámit s krásou kempování? Poradíme vám, co všechno potřebujete!

Reklama 2.  8.  2020
Sluníčko se začíná hlásit o slovo, někdy pálí o sto šest. K moři se letos vypraví jen málokdo. Lákají tak chalupy a kempy. Co budete potřebovat, když se vydáte kempovat s dětmi?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Taková dovolená pod stanem není vůbec k zahození. 24 hodin denně strávíte na čerstvém vzduchu, povolíte z běžně zajetého režimu, zažijete něco nového. Uvidíte, že se to dětem bude líbit. Možná už k tomu moři ani nebudou chtít.

Kempy už dnes bávají dobře vybavené

Když jsme pod stan jezdili s rodiči my, kempy vypadaly úplně jinak. Jedna umývárka se záchody, další toalety jen v podobě kadibudek. Na sprchu se stála fronta, vzali jsme za vděk i studenou vodou v rybníce. Dneska jsme zhýčkaní a kempy na to reagují. Většinou v nich najdete dostatek zděných toalet i sprch, vybavenou kuchyň, hromadu elektrických přípojek a restaurací.

Mnohdy ten kemp ani není u rybníka, v jeho blízkosti je bazén, koupaliště nebo aquapark. Pro děti se tu pořádají různé animační programy, pro dospělé zábavy a diskotéky. Některé kempy jsou rušnější, jiné zase klidné, s téměř rodinnou atmosférou. Ať už si vyberete kterýkoli z nich, zábava a spokojenost je zaručena.

Klepněte pro větší obrázek

Přípravu na první rodinné kempování nepodceňujte

Chcete se s dětmi vydat pod stan poprvé? Nepodceňujte přípravu.

  • Máte zahradu? Seznamte děti se stanováním už doma na zahradě. Postavte stan, zkuste v něm přespat.
  • Napoprvé zvolte kemp v Čechách, ideálně ne moc daleko od domova. Když se něco bude dít, snadno a rychle se dostanete domů.
  • Než se do kempu vydáte, zjistěte si o něm co nejvíc informací. Kde se staví stany? Je tam dětské hřiště nebo jiná zábava pro děti? Jak daleko od stanoviště jsou toalety a sprchy? Kam můžete vyrazit na výlety?
  • Zabalte s sebou vše potřebné, včetně dobré nálady a trpělivosti.

Co budete ke stanování potřebovat?

Stan je samozřejmostí. Co dál?

  • Spacák pro každého táborníka. Víte, že dětem můžete pořídit dětský spacák, který bude přizpůsoben jejich výšce a nebudou se v něm ztrácet?
  • Nafukovací matraci nebo karimatku na spaní. Ochrání vás před chladem od země, poskytnou pohodlí pro spánek.
  • Kdo nechce jíst po bistrech a restauracích, ten bude potřebovat i přenosný vařič a sadu nádobí.
  • Oceníte i stolek se židličkami, u kterého se pohodlně najíte.
  • Příroda je plná různého hmyzu, proto si přibalte i lapače hmyzu. Počítejte i s návštěvou mravenců.
  • Myslete na všechny rozmary počasí. Vezměte si s sebou letní věci, i ty nepromokavé. V noci bude chladněji, navíc se děti často ze spacáku vysoukají. Vezměte jim noční úbor, ve kterém jim nebude zima.
  • Povezete s sebou nějaké potraviny, kterým střídání teplot nesvědčí? Nápoje i jídlo udrží v chladu během celé cesty chladící boxy a tašky. Stačí vám ty s chladícími vložkami, nebo raději sáhnete po boxu s připojením do autozapalovače?
Klepněte pro větší obrázek

Náš tip: Ani výběr stanu nepodceňujte. Zohledněte, kolik lidí bude ve stanu spát, rozmyslete si, zda v něm chcete jen přespat nebo i vařit a trávit volný čas.

Témata: Dovolená s dětmi, Maminka cestuje