reklama

Cheesecake z bílé čokolády: Chutná stejně dobře, jako vypadá

Pro naše jarní pokusy (a pro touhu po chutích dětství, která nikdy nezmizí) jsme vám nachystali recept, který je plný fantazie, ale zvládlo by ho i dítě.

Na 8 řezů, Příprava: 80 minut

na korpus:
1 hrnek drcených sušenek
3 lžíce krupicového cukru
1/2 hrnku rozpuštěného másla

na náplň:
250 g malin
2 lžíce cukru
2 lžičky maizeny
2 hrnky úlomků bílé čokolády
1/2 hrnku 30% smetany
250 g plnotučného tvarohu
1/2 hrnku cukru
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu

Na korpus spojte sušenkové drobky, cukr a rozpuštěné máslo a směs vymačkejte na dno a boky formy s odepínacím dnem. Nyní si připravte náplň. Několik malin nechte stranou a zbytek povařte asi 5 minut s 2 lžícemi cukru, škrobem a 120 ml vody dohusta. Propasírujte přes síto. Troubu předehřejte na 165 °C.

Ve vodní lázni rozehřejte bílou čokoládu se smetanou a směs dohladka promíchejte. Tvaroh utřete s cukrem také dohladka a po jednom zapracujte vejce. Vmíchejte vanilku a rozpuštěnou čokoládu. Polovinu směsi vlijte do korpusu, zakapejte 3 lžícemi malinové omáčky, Vlijte druhou polovinu tvarohu a znovu zakapejte malinovou omáčkou. Špičkou nože promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 55 až 60 minut, až náplň zpevní. Nechte vychladit (nejlépe přes noc) a podávejte se zbylou omáčkou, ozdobené malinami.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Přesvědčíte ostatní, jak zajímavá a podnětná změna vám skrze vliv Pluta pomohla ve formování osobnosti a co dobrého se stalo s vašimi…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama