[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 8 řezů, Příprava: 80 minut
na korpus: 1 hrnek drcených sušenek 3 lžíce krupicového cukru 1/2 hrnku rozpuštěného másla
na náplň: 250 g malin 2 lžíce cukru 2 lžičky maizeny 2 hrnky úlomků bílé čokolády 1/2 hrnku 30% smetany 250 g plnotučného tvarohu 1/2 hrnku cukru 3 vejce 1 lžička vanilkového extraktu
Na korpus spojte sušenkové drobky, cukr a rozpuštěné máslo a směs vymačkejte na dno a boky formy s odepínacím dnem. Nyní si připravte náplň. Několik malin nechte stranou a zbytek povařte asi 5 minut s 2 lžícemi cukru, škrobem a 120 ml vody dohusta. Propasírujte přes síto. Troubu předehřejte na 165 °C.
Ve vodní lázni rozehřejte bílou čokoládu se smetanou a směs dohladka promíchejte. Tvaroh utřete s cukrem také dohladka a po jednom zapracujte vejce. Vmíchejte vanilku a rozpuštěnou čokoládu. Polovinu směsi vlijte do korpusu, zakapejte 3 lžícemi malinové omáčky, Vlijte druhou polovinu tvarohu a znovu zakapejte malinovou omáčkou. Špičkou nože promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 55 až 60 minut, až náplň zpevní. Nechte vychladit (nejlépe přes noc) a podávejte se zbylou omáčkou, ozdobené malinami.