Maminka.czPorod

10 pravidel jak si udržet jeho lásku

Darja Zajícová 12.  4.  2012
10 pravidel jak si udržet jeho lásku
Potkala jste konečně toho, kdo se zdá být „pan Pravý“? Chcete zamilovaný románek přetvořit v dlouhodobý vztah? A nechcete přitom šlápnout vedle? Zkuste použít několik spolehlivých pravidel, která jsou univerzálně platná pro každý začínající vztah.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PRAVIDLO 1 - ZAMĚSTNEJTE JEHO FANTAZII

V některých věcech si prostě příroda vždy prosadí svou. Touha lovit a dobývat je pevně vrytá do genů každého muže kdekoli na světě. Oni si potřebují vše těžce vydobýt. Probuďte proto jeho zvědavost a touhu objevovat. Pokud jde o oblečení, na první schůzce rozhodně vsaďte na jemnou hru náznaků a pořádně zaměstnejte jeho fantazii. Na minisukně končící pár milimetrů pod půlkami a vypasovaná trička s odhalujícím výstřihem rovnou zapomeňte.

Jakoby náhodou rozepnutý knoflík svetříku nebo vykukující ramínko spodního prádla jsou přesně tou strategií, která na ně platí. Nevíte jak na to? Často stačí maličkost, abyste se dostala na správnou cestu. Objevte kouzlo roláku bez rukávů. Tento důmyslný kousek vašeho šatníku mu umožní obdivovat vaše nahé paže, ale zahalení až ke krku vybičuje jeho představivost. Nehledě na to, že ten kousek oblečení krásně tvaruje postavu. Zaháčkovat muže do delšího vztahu znamená odradit lovce trofejí. Místo ve vztahu má jen ten, kdo se chce dostat dál než jen do vaší ložnice.

PRAVIDLO 2 - ZÁHADNÁ, NEDOBYTNÁ KRÁSKA

Na prvních schůzkách detaily ze svého života spíše šetřete. Méně mluvte a více naslouchejte. I když je to někdy velmi těžké, zkuste si ze začátku udržovat jistý odstup (i kdybyste se na něj nejradši vrhla hned a tam). Umožněte mu jen letmé dotyky. Svádějte gesty, pohledy i stylem účesu. Rozvolněný uzel, ze kterého vám tu a tam vypadne pramínek vlasů a vy si s ním ledabyle začnete pohrávat, je perfektní způsob, jak rozproudit jeho fantazii. Pozor na délku pohledu. I dlouhý pohled má svůj časový limit. Cítíte, že se vám hrne krev do tváří? Na chvilku sklopte oči a jakmile se po pár vteřinách zklidníte, zvedněte opět hlavu a věnujte mu přímý pohled rovnou do jeho nitra. Tomu stěží odolá.

PRAVIDLO 3 - BUĎTE PRO NĚJ NEDOSAŽITELNÁ

Buďte neustále o krok napřed. Mějte situaci pod kontrolou. To znamená, že se nebudete projevovat jako zamilovaná patnáctka. Zbožné pohledy a hltání každého jím vysloveného slova mu dají najevo vaši odevzdanost, a on tak získá vše bez boje. Nedovolte, aby si byl vaším zájmem jistý hned od začátku. Rozhovor veďte klidně a bez zbytečně nadsazených emocí. Dobře zvažte, co mu chcete o své osobě sdělit.

Nevysypte na něj veškeré podrobnosti o své rodině. Pokud jde o plánování dalších schůzek, odolejte a zkuste i zde tak trochu mlžit. Rozhodně nevykřikujte, že se s ním sejdete kdykoli a kdekoli ještě dříve, než dokončí otázku. Řekněte, že si projdete diář a dáte mu vědět. Bude jako na trní, a to je přesně to, co potřebujete. Zkuste také nereagovat bleskově na jeho SMS a nezvedat telefon ve chvíli, kdy se rozsvítí displej s jeho jménem. Jestli jste si opravdu jistá tím, že o vás bojuje, klidně na jeho návrh termínu další schůzky namítněte, že už tam něco důležitého máte. Jestli mu o vás jde, počká jakkoli dlouho. Vy přitom ukážete, že máte svůj život, který se najednou nerozsype, protože do něj vstoupil on.

PRAVIDLO 4 - VNÍMAVÁ POSLUCHAČKA

Oduševnělá, sebevědomá žena nevede na prvních schůzkách nepřetržitý monolog, jehož ústředním tématem je ona sama. On by byl nakonec nejspíš znuděný a dost pravděpodobně byste ho od dalšího rande odradila. Není nutné, abyste na všechno hned měla odpověď. Nepřerušujte ho, neskákejte mu do řeči a dejte najevo, že vás opravdu zajímá, co vám říká. Muže nezaujmete dokazováním toho, že jste zbaštila všechnu moudrost světa.

Nesnažte se být zajímavá za každou cenu. Jestli to má být skutečný vztah, nechte mu prostor pro přemýšlení o vás. Fotky vaší rodiny, bratranců, sestřenic, kamarádek, psů a papoušků nechte klidně v krabici ve skříni. Pokud budete start tohoto vztahu mít ve vlastní režii, bude na ně ještě času dost. Nezapomeňte, že fotka vašeho bývalého již nemá v peněžence co dělat. Nemějte obavy vyjadřovat svůj názor na věc i ve chvíli, kdy jeho vidění světa se od vašeho trochu liší. Jste přece jedinečná osobnost a chcete, aby to on poznal. Vyjadřujte se jasně, mnohosmyslné náznaky si nechte pro kamarádky. Nemoci, diety a móda nebudou tím nejlepším tématem prvních schůzek.

PRAVIDLO 5 - ŽÁDNÝ SPĚCH

Partnerský vztah není bezhlavý úprk k cíli. Je to běh na dlouhou trať. Vydrží pouze ti nejvytrvalejší. Zdržte se při první návštěvě jeho bytu komentářů na téma pořádek. Ne aby vás napadlo mu tam začít organizovat, plánovat nebo snad dokonce žehlit. Nebyl by nejšťastnější nápad si k němu hned po první společné noci přinést kartáček na zuby, hygienické potřeby, nezbytné plyšáky a záclony do oken. Jediný efekt, který by to mělo, by byl jeho rychlý útěk kamkoli, hlavně od vás. Plány společné dovolené a počtu dětí mají také svůj čas.

Jednou z nejčastěji řešených otázek na první schůzce je, kdy by se mělo odehrát první milování. Zde se nedá obecně doporučovat. Muži fungují převážně pudově, takže jestli z vás bude mít vibrace netrpělivosti po celém těle, je jasné, že bude chtít co nejdříve.

Když už si ale dáváte práci s plánováním nějaké strategie, zkuste své i jeho touze na první schůzce odolat. Pokud jste již překročili hranici letmých dotyků a došlo na vášnivé líbání a bližší tělesný kontakt, pokuste se včas zabrzdit. Vymluvte se, že vás ráno čeká prezentace důležitého projektu nebo časně začínající porada.

Pokud se vášni nedalo odolat a nakonec jste se milovali v jeho bytě, překonejte se a zbytek noci odjeďte strávit k sobě. Jeho touha a zvědavost by teď měly být ještě nažhavenější, proto je dobré svou pozici svůdnice ještě chvíli udržet.

Pokračování >>>

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Chování a vztahy, Časový limit, Jak, PRÁV, Trofej, První milování, První schůzka, Sebevědomá žena