Maminka.czChování a vztahy

Proč jsou „zlobiví chlapi“ tolik přitažliví?

Martina Machová 2.  11.  2012
S Honzou jsem byla nerozlučná kamarádka a Dana jsem bezmezně milovala. Honza bydlel vedle mé babičky, byl to jedničkář – slušný kluk, syn distingované paní učitelky. S Danem jsem chodila do třídy, byla to známá firma, postrach učitelů a věčný rváč. S Danem byla zábava, sršel energií a bylo těžké ho přehlédnout. Ach…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Mami, ten je strašnej!“

Když jsem o jednom nejmenovaném spolužákovi mé dcery slyšela už po sto první: „Mami, ten je fakt strašnej! Já ho tak nenávidím!“, bylo mi hned jasné, ke komu má malá uzarděná slečna chová náklonnost. I když do té doby vše nasvědčovalo tomu, že králem jejího srdce je chytrý klidný chlapeček, s nímž si ráda hraje a který ji nosí dárečky.

Rodinná historie se zkrátka opakuje: zmíněný „nenáviděný“ spolužák je drzounek a neúnavný inteligentní oponent paní učitelky, bavící celou třídu svými vtipnými komentáři. Zkrátka jedinec s nepřehlédnutelnou jiskrou.

ČTĚTE TAKÉ: Horoskop na listopad 2012

Co se v mládí naučíš…

Co se v tomto případě v mládí naučíš, ve stáří často najdeš vedle sebe na gauči. Sígři, syčáci, průseráři jsou akční, stále něco podnikají, vymýšlejí, bývá s nimi legrace, nelze je přehlédnout, natož se s nimi nudit. Působí tak, že jim nezáleží na tom, co si o nich myslí okolí, vypadají proto velmi nezávisle a sebevědomě. Ženské pokolení neodolatelně přitahují už od školky. Některé z nás se nechají od života poučit, jiné jsme nepoučitelné a jdeme životem od charismatického syčáka k ještě charismatičtějšímu lumpovi.

Syčáci nás vrací do puberty

Proč jsou mnozí „zlobiví chlapci“ tolik přitažliví i pro „velké holky“? Vedle syčáka jste stále v napětí, a to nejen v době „dobývání“ a vzájemného jiskření, ale i poté. Syčák vám nedopřeje oddechnout, stále se musíte snažit, předvádět, přetvářet. Do „zlobivého kluka“ se zkrátka zamilujete jako puberťačka a jako puberťačka se většinou i chováte – je to opojné, voní to mládím.

Bohužel některé z nás chtějí po nějaké době svého zlobivého chlapíka změnit, spasit, zkrátka napravit a zachránit. A to je pro mnohé z nás, milé čtenářky, začátkem konce. Zlobiví kluci se nemění. To se spíš usoužíme, než je napravíme.

Témata: Chování a vztahy, Zlo, Vtipný komentář, Rodinná historie, Sígr, Chlap