Maminka.czSlavní rodiče

Chtěla jsem dát dětem volnost, ale zjistila jsem, že potřebují mantinely, říká Helena Houdová

redakce 16.  1.  2018
Modelka Helena Houdová je maminkou tří dětí, které vychovává odlišně ve srovnání s tím, na co jsme zvyklí. Její děti Daveed, Darien a Deia nechodí do školy, ale učí se poznáváním světa. Jak taková výchova vypadá? Možná budete překvapeni.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Česká modelka, která již mnoho let žije v zahraničí, se po rozvodu rozhodla, že své děti nebude posílat do klasické školy, ale bude je učit formou tzv. worldschoolingu, což lze volně přeložit jako vzdělávání formou cestování.

O výchově promluvila pro magazín Téma, kde také přiznala, že musela od svého původního záměru dát dětem naprostou svobodu nakonec upustit.

Helena Houdová: Znám porodníky, kteří v životě neviděli přirozený porod

„Zpočátku jsem jim chtěla dát neomezený prostor, aby vyrostly v to, kým opravdu jsou, ale pak mi došlo, že si svou maminku a tatínka vybraly, takže ten prostor přece nějaké mantinely potřebuje. Dnes tedy máme domluvené hranice, které fungují pro mě i pro ně, “ řekla modelka v rozhovoru pro časopis s tím, že děti si sice samy určují, kdy půjdou spát, aby se naučily poslouchat své tělo, ale o jídle jim rozhoduje zase jen ona.

Na dotaz, zda má pocit, že si její děti možnosti netradiční výuky formou cestování váží, odpověděla, že nikoliv a že občas s tím právě bojuje. Dodala také, že ve hře je varianta poslat je třeba na rok do školy, aby si pak uvědomily, jakou možnost vzdělávání měly.

Dovedete si představit, že byste děti vychovávaly formou worldschoolingu?

VIDEO: Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! 

Helena Houdová se vydala se synem do džungle, aby pomohli zachránit deštný prales
Domácí porod: Které české a zahraniční celebrity se k němu rozhodly?
Alternativní porodnictví respektuje přání rodičky. Nebojte se jej říct
Témata: Slavní rodiče, Děti, Helena Houdová, Hele, Džungle, Škola, Volnost, Poznávání světa, Houdová, Vzdělávání, Mantinel, Původní záměr, Volno, Modelka, Česká modelka, Maminka, Téma, Výchova

Video