reklama

Chutné večeře pro každý den. Do půl hodiny jsou na stole

Všednodenní jídlo nemusí být jen o chlebu s něčím dobrým. Přesvědčte se, že do půl hodiny se směle vměstná i příprava na první pohled složitější večeře.

Vafle se špenátem a vejci

4 porce, 20 minut

Potřebujeme: 100 g másla, 8 žampionů, 2 chilli papričky, sůl a pepř, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 100 g baby špenátu, 1 balení vaflí, 4 vejce, brynza

Na 50 g másla orestujte na plátky nakrájené žampiony s chilli papričkami, osolte a opepřete. Na druhé pánvi na zbylém másle orestujte na plátky nakrájené šalotky s česnekem, přidejte spařený baby špenát, dochuťte. Podávejte s dozlatova orestovanými vafl emi, volskými oky a brynzou.

Klepněte pro větší obrázek

Obalovaná kuřecí křídla

4 porce, 30 minut

Potřebujeme: 1 kg kuřecích křídel, olivový olej, sůl a pepř, 2 lžíce medu, 2 hrsti petrželky, 1 chilli paprička, šťáva z 1 pomeranče, olej na smažení; na obalení: hladká mouka, 3 vejce, 100 ml smetany 12%, kukuřičné lupínky

Kuřecí křídla očistěte, naporcujte a potřete marinádou z olivového oleje, soli, pepře, medu, nasekané petrželky i chilli papričky a pomerančové šťávy. Pak je obalte v hladké mouce, rozšlehaných osolených vejcích se smetanou a na závěr v nadrcených kukuřičných lupíncích. Smažte (ideálně ve fritovacím hrnci na 180 °C) asi 12 minut.

Náš tip: Kukuřičné lupínky nejlépe nadrtíte tak, že je přendáte do uzavíratelného svačinového sáčku a přejížděním válečku je na pracovní ploše snadno rozdrtíte.

Klepněte pro větší obrázek

Omeleta s krevetami

4 porce, 15 minut

Potřebujeme: 2 lžíce olivového oleje, 6 jarních cibulek, 8 předvařených krevet, 6 vajec, 50 ml smetany, sůl a pepř, 1 chilli paprička, kůra z limetky

Na oleji orestujte jarní cibulky v celku, přidejte krevety a zalijte rozšlehanými vejci se smetanou, solí a pepřem. Zasypte nasekanou chilli papričkou a kůrou z limetky. Smažte dozlatova.

Klepněte pro větší obrázek

Topinky s guacamole a tuňákem

4 porce, 20 minut

Potřebujeme: 8 plátků chleba na topinky, olej na smažení, 2 stroužky česneku, 300 g tuňáka v konzervě, 200 g kaparů, sůl a pepř, výhonky řeřichy; Guacamole pasta: 2 avokáda, 2 rajčata, 1 šalotka, 1 lžíce citronové šťávy, 1 hrst koriandru, sůl a pepř

Připravte si guacamole pastu: dužninu z avokáda rozmělněte, přidejte najemno nasekaná rajčata a šalotku, citronovou šťávu, koriandr, sůl a pepř. Plátky chleba orestujte z obou stran na oleji. Potřete stroužky česneku a guacamole pastou, přidejte slité maso z tuňáka a nakrájené kapary, osolte, opepřete a ozdobte výhonky řeřichy a cibulí.

Klepněte pro větší obrázek

Polévka se zeleným čajem

4 porce, 10 minut

Potřebujeme: 800 ml zeleninového vývaru, zelený čaj v sáčku, 2 cm zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, 12 ředkviček, 2 šalotky, 4 hrsti kadeřávku, 200 g bílých fazolí v konzervě, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky

Vývar přiveďte k varu, odstavte a dejte do něj louhovat zelený čaj a plátky zázvoru. Po třech minutách čaj i zázvor vyjměte a přilijte sójovou omáčku. Mezitím si do misek připravte na plátky nakrájené ředkvičky, šalotky, nasekaný kadeřávek a fazole. Zalijte horkým vývarem a dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Klepněte pro větší obrázek

Foto: Ondřej Košík

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Matka ve vás se stále hlasitěji dovolává svých práv, proto není divu, že se snažíte všem okolo sebe řešit jejich problémy a nabízet…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama