Maminka.czVáš domov

Chystáte se na halloweenskou párty? Máme pro vás 3 super tipy, jak se kreativně vyřádit

Halloween je krásná příležitost k vyrábění – můžete nachystat originální párty, vymyslet strašidelné příběhy, pozvat kamarády, připravit vtipné pozvánky i stylově ozdobit stůl a pohoštění. Tady je malá inspirace.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co víme o tomto svátku?

Halloween je dávný pohanský svátek, který se slaví 31. října (tedy den před naším svátkem Všech svatých neboli Dušičkami). Dnes se již slaví po celém světě a patří k němu tradice, že se děti oblékají do strašidelných kostýmů, obcházejí domy s říkankou – v Americe Trick or Treat (Koledu, nebo vám něco provedu) – a prosí o sladkosti. Všude kolem sebe nejspíš uvidíte různé ozdoby ve formě čarodějnic, duchů, kostlivců, koček, zkrátka nejrůznějších strašidel – nejčastěji v černých a oranžových barvách.

VIDEO: DIY: Netradiční dekorace z dýně

„Dnes i cesty u našich domů lemují vyřezávané dýně s planoucími svíčkami. Málokdo ale ví, že jejich původním posláním bylo, aby zemřelí našli cestu domů. Takže je to tak trochu i náš zvyk... V moderní době je to ale především skvělá příležitost, jak odložit tablety a jiné obrazovky a trochu si jako rodina společně užít a vyřádit se,“ říká Martina Linková z kreativního portálu www.aladine.cz, který pořádá po celé České a Slovenské republice kreativní workshopy pro děti i dospělé.

Témata: Děti, Hry pro děti, svátek, Výroba, Tvoření, Váš domov, Halloween, inspirace, dekorace, dýně, party, Kostým, čarodějnice, strašidla, Koček, Český, Dušička, Halloweenská party, Pozvánka, Netopýr, Upečení, Vyrábění, Martina Linková, Strašidelný příběh, Tesco