Císařským řezem

4. 5. 2011 21:15
vážně nechápu kdo přišel s tím, že se po císaři nedá kojit.. já po něm byla na jipce 3 dny a kojení přišlo naprosto v pohodě a i bez odsávačky. jen to chce mimčo přiložit kdy chce, třeba i po pár minutách když má zájem a zbytečně se ničím nestresovat a bude vše ok..
5. 5. 2011 08:33
Já po císaři začala kojit hned, neměla jsem nejmenší problém s vytvářením mléka a nevidím důvod proč by měl nastat. Spíš nechápu jak si někdo může myslet že je operativní zakončení těhotenství nějakým ulehčením, rozřezané břicho a hojení rány není zrovna nejlepší, když se máte starat o miminko a zvedat se,... Mě to bolelo celý šestinedělí hodně, pak míň a míň, ale já špatně snáším jakékoliv operace, znám maminky co je to tolik opravdu nebolelo. Mě to bolelo i psychicky, tak možná proto.
ivona 3. 2. 2013 06:18
Taky jsem kojila hned pocisaraku. Trvalo me to asi 5 dni nez nastartovalo mleko- prvne se tvori v prsoucolostrum a po nekolika dnech mleko. Dulezite je mit miminko u sebe, nestresovat a hodne se doporucuje "skin to skin" miminko na tele a prikladat k prsou jakcasto to jde at se to oba naucite. Pokud mate pochybnosti nebojte se zeptat sestry o pomoc ci radu abyste se ujistila ze to delate spravne. Nekomu to jde hned a nekdo se to musi naucit. I kazde miminko je ruzne nekterym trva dyl. Nevzdavat!!! Me kojeni bolelo asi prvnich 6 tydnu ale jenom prvni minuta. Myslela jsem si ze budu potrebovat roubik. devil Nevim jestli maly mel takovy hlad ale tu prvni minutu pri kazdem kojeni tak drtil prsa ze to opravdu bolelo. Pak to bylo v pohode aporad kojime. Maly bude mit 17 tydnu. <3 Pijte tekutiny pred v prubehu a po kojeni. nezapominejte o prsa pecovat at nemate popraskane bradavky. Ja pouzivam olivovy olej. Ostatni kremy. By se meli vymivat pred kojenim protoze muzou byt i jedovate pro mimco. Tak hodne stesti a uzijte si to. Bude mi to chybet az maly zacne jednou jist normalni stravu
3