Maminka.czZdraví

Citlivě na citlivou pokožku

Reklama 11.  3.  2013
Citlivě na citlivou pokožku
Citlivá pokožka je civilizačním problémem dnešní doby. Naše pleť je každý den vystavována vysoké zátěži zapříčiněné nejen zhoršeným životním prostředím, ale také našimi zlozvyky. Poradíme vám, jak o ni správně pečovat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na citlivou pokožku trpí většina evropských žen. Zvýšená citlivost pleti se projevuje častěji u žen se sušším typem pokožky. Tyto mohou mít narušen ochranný film pokožky a to hned z několika důvodů. Buď za to mohou genetické faktory, nešetrná manipulace s pletí nebo nesprávná péče. Pokud trpíte citlivou pokožkou, měla byste se vyhnout častým výkyvům teplot, stresu, kouření a především používání nevhodné kosmetiky! Jediná kosmetika, která vaší citlivé pleti neškodí a jemně o ni pečuje je kosmetika hypoalergenní!

„Citlivá pokožka není nemocná pokožka, ale pokud ji budeme dlouhodobě přetěžovat a správně se o ní nestarat, může vést k chronickým kožním problémům, vysušení kůže, popraskaným žilkám i tvorbě předčasných vrásek,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Monika Arenbergerová.

Citlivá pokožka vyžaduje každodenní speciální pozornost a péči, ideální jsou hypoalergenní produkty určené pro sensitivní pleť.

Je jasné, že pokud máte citlivou pleť, snažíte se pro ni najít to nejlepší a zkoušíte a zkoušíte. To ale rozhodně není nejlepší, protože častým střídáním kosmetiky kůže trpí. Najděte si tedy svoji značku a té se držte, ideálně ji používejte od hlavy až k patě. Kosmetika jedné značky má totiž pravděpodobně identické složení a bude vám vyhovovat nejen na obličej, ale na celé tělo.

Na trhu je nyní novinka Dove Pure & Sensitive. Všechny produkty jsou hypoalergenní, některé neobsahují parfémy ani parabeny. Sprchový gel, krémový sprchový gel i krémová tableta jsou určeny pro hygienu osob s citlivou pletí a vhodně je doplňuje i hydratační prostředek - hypoalergenní tělové mléko Pure & Sensitive se speciální technologií DeepCare Complex, která udrží pokožkuhebkou a pružnou. Jeho textura je jemná a dobře se roztírá i vstřebává.

Správná péče o citlivou pleť, dostatečný pitný režim a eliminace negativních zevních faktorů to je to jediné, co vám může dlouhodobě pomoci v boji s citlivou pletí. Citlivé pokožky se nikdy zcela nezbavíte, je důležité mít trpělivost a pečlivě se jí věnovat a naslouchat jejím potřebám.

Více informací naleznete na www.dove.cz/cs/Tipy-a-rady/Clanky-rady/Senzitivni-rada.aspx">www.dove.cz.

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz