reklama

Co k večeři? Pomazánku!

Stačí pár chytrých sezónních ingrediencí a trocha fantazie a za několik minut můžete servírovat rychlo večeři. Našimi pomazánkami oslníte i na vámi pořádaných večírcích.

Pomazánka z uzené makrely 

4 porce, 15 minut

Potřebujeme: 1 uzená makrela, 1 plechovka sterilované cizrny, 200 g lučiny nebo žervé, 1 limetka, sůl a pepř, petrželka, listy červené řepy, 4 plátky pita chleba

Makrelu oberte. Cizrnu propláchněte a sceďte. V míse ji utřete s lučinou nebo žervé. Přidejte maso z makrely, šťávu a kůru z limetky, sůl a pepř. Vmíchejte nasekanou petrželku a listy červené řepy. Podávejte s pita chlebem. 

Klepněte pro větší obrázek

Cuketová pomazánka s tofu 

4 porce, 15 minut

Potřebujeme: 1 menší cuketa, 8 ředkviček, 200 g sýra cottage, 100 g tofu natural, 2 stroužky česneku, oregano, 1 lžíce olivového oleje, sůl a pepř řeřicha, 4 plátky chleba

Omytou cuketu a ředkvičky nahrubo nastrouhejte, přidejte cottage, nakrájené tofu a nasekaný česnek i oregano. Zakápněte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem, zasypte řeřichou. Promíchejte a podávejte s celozrnným chlebem. 

Pomazánka z medvědího česneku 

4 porce, 10 minut

Potřebujeme: 2 svazky medvědího česneku (asi 100 g), 50 g sušených rajčat, 1–2 chilli papričky, 200 g čerstvého sýra, pažitka, 1 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, 200 g krekrů

Nasekejte medvědí česnek, sušená rajčata a chilli papričky. Přendejte do mísy a smíchejte s čerstvým sýrem a nasekanou pažitkou. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem. Promíchejte a podávejte s krekry. 

Klepněte pro větší obrázek

Avokádová pomazánka se sýry a nachos 

4 porce, 20 minut

Potřebujeme: 2 celá avokáda, 1 limetka, 200 g smetanového jogurtu, 4 jarní cibulky, 1–2 chilli papričky, 100 g čedaru, 50 g gorgonzoly, sůl a pepř, nachos

Oloupejte avokáda, vyjměte pecky a nadrobno nakrájejte. Přendejte do mísy, vmíchejte šťávu z limetky a jogurt a utřete. Přidejte nasekanou jarní cibulku, chilli papričky, nastrouhané sýry a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s nachos. 

Hrášková pomazánka s vaflemi 

4 porce, 10 minut

Potřebujeme: 250 g vyloupaného hrášku, 100 g pražených solených pistácií, 250 g ricotty, 1 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, meduňka, 8 vaflí

Hrášek přendejte do misky, přidejte vyloupané a nasekané pistáciové oříšky a ricottu. Zakapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Na závěr přidejte nasekanou meduňku, lístky si můžete nechat i na ozdobu. Podávejte na vaflích. 

Klepněte pro větší obrázek

Foto: Ondřej Košík

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Hodně záleží na vašem přístupu k lidem, Luna vám ale postavení mezi kolegy i klienty zlepšuje. Proto se nebojte pracovních jednání i…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama