Co na víkendový oběd? Gulášová polévka s celozrnným pečivem

Dnes, v době, kdy se bojíme přibrat na váze a odoláváme všem nástrahám, zapomínáme na poctivé staročeské jídlo. I to totiž lze udělat ve zdravém kabátku. Vyzkoušejte třeba gulášovou polévku! Pokrmy nemusíte připravovat na vrstvě tuku, využijte nádobí s nepřilnavým povrchem. Dopřejte si také hojnost čerstvé zeleniny zakapané panenskými rostlinnými oleji, ať vám cholesterol po té masité seanci neskáče nahoru jako na trampolíně.

Ingredience na 6 porcí:

  • 1,5 litru vody
  • 250 g libového předního hovězího masa
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 menší cibule
  • 2 lžičky oleje
  • trocha soli
  • pepř
  • tlučený kmín
  • sladká paprika
  • 200 g brambor a celozrnný chléb (6x 60 g)

Postup:

Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme v půl litru vody do změknutí
a nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso nasekáme na
kostičky a orestujeme na oleji v hrnci. Po zatažení masa přidáme
cibuli a orestujeme do změknutí. Poté zalijeme horkou vodou
(1l), přidáme sůl, pepř, kmín a papriku a na kostičky nakrájené
brambory. Vaříme do změknutí, zalijeme rozmixovanou zeleninou
a ještě krátce povaříme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Tip:Maso můžete nahradit hlívou ústřičnou.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Váš názor je dnes výrazný stejně jako myšlenky, na poradách ostatním dokážete do myšlení vnést množství pozitivních nápadů. Konec…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci