Maminka.czPorod

Co nejvíce řeší budoucí maminky na internetu? Tato videa musíte vidět

Zatímco dříve nastávající maminky získávaly informace hlavně od svých lékařů, svých zkušenějších kamarádek a matek, dnes je hlavním rádcem internet. Najdou tu odpovědi na nejrůznější otázky. A velmi často se zajímají o témata, na které by se osobně bály zeptat...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nejvíce se hledají těhotenské příznaky

Pojďte se s námi podívat, co vše tedy budoucí maminky zajímá a co nejčastěji řeší podle internetového vyhledávače Seznam.cz.

Vůbec nejvíce se nastávající maminky zajímají o to, jak poznat, že jsou opravdu těhotné. Hledají totiž nejrůznější těhotenské příznaky.

Jak moc je dobré hledat rady týkající se zdraví dětí na internetu?

V souvislosti s těhotenstvím pak sestupně následují dotazy na témata, která Češky očividně dost trápí. A rozhodně to nejsou strie nebo přibírání na váze. Toto je žebříček nejvyhledávanějších těhotenských problémů:

1) mimoděložní těhotenství, 2) menstruace v těhotenství, 3) sex v těhotenství, 4) krvácení v těhotenství, 5) zamlklé těhotenství, 6) špinění v těhotenství, 7) preeklampsie v těhotenství, 8) pálení žáhy v těhotenství, 9) paralen v těhotenství a 10) výtok v těhotenství

Porod. Ženy zajímá hlavně video a císařský řez

V souvislosti s těhotenstvím ženy zcela logicky velmi zajímá porod, nejvíce pak vyhledávají video samotného porodu. Jen v roce 2016 bylo takových dotazů kolem padesáti tisíc.

Podívejte se s námi na tři videa porodů, které se staly z různých důvodů na internetu hitem.

Toto video bylo pořízené jen chvíli po porodu. První kontakt maminky s miminkem vás nejspíš dojme k slzám. Novorozenec se totiž doslova nechce od své maminky odtrhnout!

Porodníkům ve Španělsku se podařilo natočit velmi unikátní video. Během císařského řezu totiž vyndali dítě z těla matky v neporušeném plodovém obalu. Takový případ je opravdu vzácný, připadá na jeden z osmdesáti tisíc porodů.

Snad každá nastávající maminka doufá, že u porodu nebude trpět dlouhé hodiny. Občas je to ale pořádný fofr. Američanka Lesia Pettijohn porodila nečekaně už v průběhu cesty do porodnice. Její manžel Jonathan nezpanikařil a dokonce vše zvládl za jízdy natočit na kamerou. Miminko se dostalo na svět jako by nic. No nenatočte to :-)

Jaký budu mít termín porodu?

Budoucí maminky se často snaží také dopátrat přesného termínu porodu, a tak je výpočet termínu porodu hned na dalším místě v počtu hledání.

Asi nepřekvapí, že ženy často řeší formu porodu – zda porodit přirozeně, či císařským řezem. Porod císařským řezem je v České republice velmi populární, informace o něm si vyhledává více než 50 tisíc žen ročně.

Pro srovnání – informace o přirozeném porodu hledá méně než tisícovka žen. Dle veřejně dostupných statistik z loňského roku se četnosti císařských řezů v jednotlivých porodnicích pohybují od 10 % do 40 % všech porodů.

Dalším věčným tématem, které ženy v souvislosti s porodem na internetu řeší, je epidurál. Epidurál ano, či ne – tato otázka trápí ve vyhledávání přibližně osm tisíc žen ročně – a to nejen výhody či nevýhody, ale také například cena či vedlejší účinky.

Co na internetu nejčastěji vyhledáváte vy?

Češky prodávají na internetu pozitivní těhotenské testy. Občas slouží k vydírání
To je zjištění! Mámy s velkým zadkem mají prý inteligentnější děti
Vezměte si kapesníčky: Miminko poprvé slyší maminku díky naslouchátku, jeho reakce vás dojme

 

 

Témata: Těhotenství, Video, Porod, internet, Jonathan, Vzácný případ, Američanka, NEJ, Výtok, Zamlklé těhotenství, Vid, Těhotenský problém, Fofr, Sestup, Vyhledávač, První kontakt, Výpočet, Špinění