Maminka.czJen pro maminku

Co o vás naznačuje průběh vaší menstruace? Je silná, nepravidelná nebo bolestivá?

Martina Machová 8.  1.  2017
Je silná, slabá, nepravidelná či bolestivá – co může naznačovat charakter menstruace o vašem fyzickém zdraví a co (s trochou nadsázky) o tajemstvích vaší duše?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sice ji obvykle nemáme moc rády, dokonce o ní často nepříliš hezky mluvíme a obyčejně míváme soucit se svými dcerami, když „to poprvé dostanou“, avšak přesto nakonec pociťujeme nostalgii, když definitivně skočí.

Menstruace nás provází velkou částí života, a i když nemusí být vždy vítanou společnicí, je její pravidelný a normální průběh jednou ze známek toho, že v našem organismu fungují věci tak, jak mají. A co nám vlastní průběh menstruace může naznačovat? Na co nás může upozorňovat?

SILNÁ MENSTRUACE

Tělo: Silnější krvácení se častěji vyskytuje u mladých dívek, které ještě pravidelně neovulují  a u žen, které se blíží k menopauze. Silnější menstruace může kupodivu také naznačovat, že během cyklu nedošlo k uvolnění vajíčka (anovulační cyklus).

Silné krvácení se u žen objevuje i po tom, co po porodu a kojení několik měsíců nemenstruovaly (nebo se menstruace jednorázově opozdila) – tento stav se obvykle po čase sám upraví.

Silná menstruace však může naznačovat problémy v hormonální oblasti, například se štítnou žlázou. Silné krvácení též patří mezi příznaky endometriózy či myomu (v těchto případech se často přidruží i silnější bolesti). Některé zdravé ženy však mívají silnější menzes celoživotně, co to vypovídá o jejich duši?

Duše: Krev je prý symbolem životní síly a tou mnohé ženy velmi plýtvají – někteří alternativně smýšlející odborníci na ženskou duši tvrdí, že silnou menstruaci mívají „ženy spasitelky“, dámy se silným sklonem k sebeobětovaní se rodině a druhým lidem.

Zkrátka ženy co více dávají, než berou, avšak zároveň s tímto stavem nejsou vnitřně spokojené, protože nemají čas na sebe, na svou radost. Navíc se obvykle cítí značně nedoceněné a nemilované.

Témata: Jen pro maminku, Menstruace, Bolest, Menstruační bolest, Spasitel, Nedočkavost, Normální jev, Neléčený zánět, Anovulační cyklus, Vaš, Silná menstruace, Známá příčina, Slabé krvácení, Průběh, Nepravidelná menstruace, Cysta, Dlouhodobý stres, Síl, Silné krvácení, Svědectví, Silný sklon, Menstruační kalhotky na Heureka.cz