Co podniknout o víkendu a v příštích dnech? Přečtěte si naše tipy

Iva Endrychová 11.  9.  2015
A jsme tu opět s pravidelnou dávkou tipů na nejen víkendové akce. Vybere si každý.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

XV. Svatováclavská slavnost v Dobříši

V sobotu 12. 9. se můžete vydat do dobříšského zámku. Po celý den si můžete zámecké komnaty prohlédnout v doprovodu okostýmovaných průvodců a poslechnout si hudební doprovod žáků ZUŠ Dobříš. Děti se zabaví ve francouzském parku. Během dne můžete také pozorovat sokolnické ukázky a šermířská představení. Ochutnat můžete rybí pochoutky ze sádek Colloredo - Mansfeld. 

Klepněte pro větší obrázek

Startují srdíčkové dny

I letos na podzim proběhne veřejná sbírka nadace Život dětem na podporu vážně nemocných dětí - Srdíčková dny. Startu sbírky předchází zábavní odpoledne 16. září od 12:30 hodin na náměstí Míru v Praze. 

Vedle hlavního programu jsou pro návštěvníky připraveny také doprovodné zdravotní preventivní programy.  Na místě budou přítomni lékaři z Dětského očního centra Kukátko, které dětem zdarma vyšetří zrak. Dospělým návštěvníkům zase dermatologové z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady zkontrolují znaménka a pihy či si zájemci ve stanu s kondičním orgánovým skenerem budou moci nechat zjistit kondici svých orgánů. 

Vlastní sbírka odstartuje 21. září. 

 Více informací na www.zivotdetem.cz

Do Jičína za pohádkami

Od 9. září do 13. září si můžete opět užít každoroční slavnost pohádek v Jičíně. Letos se koná již 25. ročník. Jeho partnery jsou i časopisy Sluníčko a Mateřídouška. Opět se můžete těšit na spoustu zábavy a her nejen pro děti. O celé akci a jejím programu si můžete více přečíst na webu

Ladronkafest 2015

Na pražské Ladronce v sobotu 12. září v 11:00 hodin startuje největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě. Letos se v oblíbeném parku bude prezentovat přes 60 volnočasových aktivit. Součástí akce bude i vyvrcholení akce Letní výzva pro srdcaře, jehož cílem bylo naběhat co nejvíce kilometrů ve prospěch ohrožených dětí. Večer se můžete těšit na koncert studentských skupin, kapely Iglů a umělce Lipo.

Sporťáček v Brně

V Brně máte s vaším dítětem o víkendu šanci vyzkoušet si různé sporty. V sobotu 12. září od 10:00 v areálu Hněvkovského startuje už pátý ročník putovní akce s názvem Sporťáček.

Letošním tahákem je třeba možnost zabruslit si se špičkovými hokejisty na umělém ledě. Více o akci zjístíte na webu

Témata: Mateřídouška, Náš tip, Víkend, Jičín, Vik, Sporťáček, Preventivní program, Podnik, Sluníčko a Mateřídouška, Sbírka, Dobříš, Vinohrady, Královské Vinohrady, Sokol, Srdcař, Hudební doprovod, Ladronka, Náš, Hlavní program, Tip