Maminka.czGalerie

Čtyřnásobná máma to dokázala. Bojovala s nadváhou, teď je z ní úspěšná trenérka!

Simona Procházková 16.  10.  2021
Motto „Slovo nejde neexistuje“ dobře zná osmatřicetiletá Tara, která hrdě ukazuje, že nic není nemožné, pokud má člověk chuť a správnou motivaci. Po porodu čtvrtého potomka se odhodlala a během dvou let kompletně změnila své tělo i život! Jak se jí to povedlo?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Se svou úžasnou proměnou se pochlubila na sociálních sítích a sklidila zasloužený obdiv desetitisíců lidí. Tara Garrison, akční máma čtyř ratolestí z amerického Salt Lake City, bojovala s lehkou nadváhou už od základní školy a během svého života si vyslechla spousty nevybíravých narážek na svou oplácanost a silnější stehna.

VIDEO: Podcast: Jak najít motivaci ke cvičení a zdravému životnímu stylu?



„Občas utrousil netaktní poznámku také můj bývalý manžel, táta si zase neodpustil žerty o mém pozadí, které je prý nejspíš dědičné, a mě to všechno zraňovalo. Cítila jsem se neatraktivní, moje sebedůvěra dostávala na frak. Je pravda, že s výkyvy váhy jsem se potýkala v podstatě od nějakých devíti let. Vyrůstala jsem v rodině, kde si na zdravou výživu nikdo moc nepotrpěl, u nás doma se razilo heslo: Pořádně se najez, jsi ve vývinu,“ říká Tara.

Vzpomíná, že dostat svou hmotnost pod kontrolu se jí částečně podařilo až na střední škole. Tehdy si začala dávat pozor na to, co jí, počítala kalorie a začala běhat. Podařilo se jí něco shodit, přesto toužila být ještě štíhlejší, a hlavně něco udělat se svými „proklatými stehny“. První impulz přišel, když porodila nejmladšího syna.

Začala se znovu věnovat běhu, vyrážela trénovat až pětkrát týdně, účastnila se různých běžeckých maratonů, propadla kardio cvičení. „Jenže jsem to dost přeháněla. Byla jsem posedlá tím, že musím hubnout, a nedovolila jsem tělu, aby si odpočinulo. Totálně jsem se vyčerpávala sportem a k tomu nevhodně jedla. Pět jídel denně, ale špatně rozložených. Nedařilo se mi shodit a cítila jsem se úplně poražená. K tomu se začaly hromadit problémy v manželství, což byl další důvod, proč se mi nedařilo se sebou něco dělat,“ prozrazuje Tara.

GALERIE: 5 celebrit, které odhalily více než jen těhotenské bříško. Které nastávající maminky se nahoty nebály?


Manželské potíže skončily rozvodem, ten ale u Tary odstartoval kompletní změnu životního stylu. Přestala přepínat své síly, přepnula na „low carb“ neboli nízkosacharidovou stravu a skoncovala s každodenním běháním. Pod dohledem fitness instruktora začala několikrát týdně posilovat ve fitcentru, postupně se dopracovala ke zvedání opravdu těžkých závaží (až 70 kg) a najednou to šlo. Nejenže se kila ztrácela před očima, ale během dvou let se jí podařilo kompletně přeměnit a vytvarovat celou postavu. „Jsem v životní formě,“ pyšně říká maminka Makenzie (15), Jaroma (13), Kylea (10) a Micaha (8), která dnes pracuje jako populární trenérka a poradkyně v oblasti výživy a osobně i on-line na internetu motivuje tisíce svých příznivců.

Témata: Zdraví, Porod, Galerie, Příběhy, Mateřství, Rodičovství, Instagram, Základní škola, Sociální sítě, Maminky ve světě, Hubnutí po porodu, trenér, trenérka, Lake, Pozadí, Internet, Ted, Nadváha, Mama, Motto, Máma, Motivace, Zdraví na Heureka.cz