Další krok k větší bezpečnosti našich dětí

Reklama 13.  10.  2014
Každý rodič dbá na to, aby jeho potomek vyrůstal v bezpečí. Zdraví dětí je nejdůležitější. Obzvláště, jedná-li se o míru bezpečí při přepravě v automobilu. Zakoupí-li rodiče pro své potomky zádržné systémy, které splňují i ta nejnovější nařízení, mohou si být jisti, že pro ně udělali maximum.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na základě přehodnocení všech aspektů týkajících se dětských zádržných systémů, včetně rizika vymrštění v případě převrácení vozidla, provedla Evropská hospodářská komise OSN několik doplnění stávajícího nařízení R44/04 a nového nařízení R129 pro zádržné systémy platných v Evropě. Tato doplnění znamenají, že všechny modely dětských zádržných systémů, které byly schváleny po únoru letošního roku (v případě dětských zádržných systémů schválených podle nařízení R44/04) nebo červenci letošního roku (v případě dětských zádržných systémů schválených podle nařízení R129), musí vyhovět novému testu převrácení, který lépe reprodukuje skutečné síly působící při převrácení vozidla při nehodě.

Na základě této skutečnosti nechala společnost BRITAX RÖMER prověřit u nezávislých testovacích orgánů dětských zádržných systémů svou stávající řadu autosedaček s 5-ti bodovým upínacím systémem.

Klepněte pro větší obrázek 
Zdroj: Britax Römer

Anglická společnost BRITAX se již v roce 1979 spojila s tradiční německou firmou RÖMER. Od té doby společně nabízejí široký výběr produktů a systémových řešení od dětských autosedaček přes cyklosedačky až po dětské kočárky. Česká společnost Baby Direkt, která se specializuje na distribuci produktů předních celosvětově známých značek z oblasti dětského sortimentu, doporučuje autosedačky společnosti BRITAX RÖMER, právě pro to, že vývoj a výroba zádržných systémů této firmy jde neustále dopředu. Nejenže splňují platné normy a předpisy, ale v mnohém je i předčí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Zdroj: Britax Römer

To se potvrdilo i nyní. Všechny současné řady 5-ti bodových zádržných systémů společnosti BRITAX RÖMER, které byly testovány na aktuální zpřísněné požadavky týkající se rizika vymrštění dítěte,  prošly testem bez problému.

V této souvislosti se rozhodla společnost BRITAX RÖMER zavést nové logo, které slouží jako ujištění pro spotřebitele, že daná autosedačka byla testována a splňuje i nejnovější podmínky podle posledních platných norem a předpisů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Zdroj: Britax Römer