Maminka.czNovorozenec

Dana (31): Můj manžel je čuně!

Martina Machová 9.  9.  2012
Dana (31): Můj manžel je čuně!
Paní Dana v tom není sama. Stále existují muži, jejichž hygienické návyky jsou šokující – zuby si čistí jen namátkově, sprchují se jednou za týden, nikdy nevoní a ostříhání nehtů považují za milostnou předehru. Danin manžel je typickým představitelem tohoto živočišného druhu. Dana je zoufalá.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Možná byste čekali, že manžel paní Dany je upracovaný venkovský zemědělec, který žije v těsném sepětí s přírodou, zkrátka takový bodrý podsaditý sedlák věnující většinu času péči o dobytek a polnosti. Ale kdeže, Danin partner je státní úředník pracující na městském úřadě!

Dana je s manželem 7 let, mají malou dcerku a dva psy. Manželství mají klidné, dalo by se říci šťastné. Oba mají společný koníček (agility), díky kterému spolu tráví hodně volného času. Společný život jim, lépe řečeno Daně, otravuje jediné: manželovy katastrofální hygienické návyky. Většina Daniných pokusů o domluvu končí fiaskem, někdy kvůli již neudržitelným emocím, jindy vzhledem k alergii partnera na hovory na „hygienické“ téma.

Nezná kartáček, natož zubaře

Ano čtete dobře, pan manžel si takřka nečistí zuby. A pozor, nejde o občasné opomenutí po bujné večerní párty s přáteli, ale o běžnou praxi! Kartáček je v provozu obvykle jen o víkendu, kdy se Daně daří manžela přesvědčit, aby si šel čistit chrup s dcerkou. Pokud jej Dana objedná k zubaři, prostě se vymluví a nejde, jediným Daniným úspěchem je, že se jí manžela podařilo nenásilně navyknout na žvýkání žvýkaček, což není sice řešení, ale lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše.

Šetří nám rozpočet – myje se jednou týdně, nevoní se, nepřevlíká

Danin manžel je velmi štíhlý, potí se minimálně, což je dle něho (a pravděpodobně i dle výchovných postupů jeho maminky) důvod, proč se sprchuje většinou až na konci pracovního týdne. Voňavky ani deodoranty nepoužívá, jsou prý jen pro čtyřprocentní menšinu. Co do oblečení je velmi konzervativní, vždy si oblíbí jedny kalhoty a košili, které z něj prakticky nelze sundat. Dana na to vyzrála kupováním „dvojčat“; oblíbený kus oblečení prostě koupí dvakrát a manželovi prostě ráno podstrčí čistého dvojníka.

Intimity je stále méně aneb „Miláčku, umyl jsem se a ostříhal nehty!“

Koketně vyřčená věta „Miláčku, umyl jsem se a ostříhal nehty…“ nahání Daně po letech soužití husí kůži. To co jí dřív přišlo v rámci jakési milostné předpředehry roztomilé, ji dnes dokáže totálně zmrazit a hledá jakoukoliv výmluvu, jak se plánovanému sexu vyhnout. Z čehož plyne jasný matematický výsledek. Vzájemná intimita se blíží nule; pět dní je manžel nemytý, a ví, že ho Dana odmítne. Pátý den se umyje, ale neodpustí si laškovně věcné oznámení z koupelny, které na Danu působí jako ledová sprcha.

Co dál? Dana je nešťastná, manžela má ráda, ale jeho vztah k hygieně ji přivádí k šílenství, navíc se její nechuť k intimnostem začíná pomalu podepisovat na vzájemném souznění a blízkosti.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Chování a vztahy, Dvojník, Výchovný postup, Daň, Společný život, Dobytek, Ledová sprcha, Dán, Manžel, Vrabec