Maminka.czHračky pro děti

Dárky, které pod stromečkem nadchnou i puberťáky [Vánoce 2014]

Iva Endrychová 5.  12.  2014
Zavděčit se pod stromečkem puberťákům je pěkně náročný úkol. Nic jim není dobré a byť uděláte cokoli, nezavděčíte se. I když se to zdá nejjednodušší, neměli byste je odbýt jen obálkou s penězi. Třeba vám přijdou vhod naše tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud už se rozhodnete, že vaše dítě najde pod stromečkem obálku s finanční hotovostí, vyměňte ji spíše za poukázku do jeho oblíbeného obchodu. Děti v pubertě ocení i pěkné oblečení nebo módní doplňky, po kterých dlouho touží. A vedle rozhodně nešlápnete vedle i s jakoukoliv elektronikou.

Batohy k samostatnému dotvoření

Tento batoh potěší naše děti originalitou. Navíc si jej mohou sami dotvořit a zvolený obrázek měnit dle nálady. 

Klepněte pro větší obrázek
Pixelbags, zoot.cz, 1299 korun

Nový kabátek pro mobil nebo tablet

Puberťáci se chtějí hlavně lišit a nepotěší je nic více než když se mohou od svých vrstevníků lišit. Pořiďte jim nové polepy na elektronická zařízení. Kromě už navržených vzorů si může vaše dítě navrhnout i vlastní vzor. 

Klepněte pro větší obrázek
Nový polep mobilu, skinzone.cz, cena od 200 korun

Stavebnice pro kluky

Lego potěší kluky v každém věku. Jsou to stále hračičkové a pokud jim umožníte postavit si vlastní vesmírnou loď, tak budou v sedmém nebi. 

Klepněte pro větší obrázek
Lego Star Wars, ve všech dobrých hračkářstvích, od 1 599 korun

Společenské hry zabaví i kamarády

Teď si ještě při společných schůzkách s kamarády vystačí jen s povídáním si, ale neuškodí zařídit jim i možnost jiné zábavy.

Mafia City

Mezi dětmi na táborech je nejoblíbenější hrou Městečko Palermo. A z něj právě vychází hra, které děti přenese do prostředí mafiánské rodiny. Cílem je stát se hlavou jedné z mafiánských rodin, ale pozor nájemný vrah může vše zhatit. 

Klepněte pro větší obrázek
Mafia City, albi.cz, 529 korun

DINO IQ kvíz s Globusem

Pokud máte doma rozumbrady, uděláte jim radost kvízem, ve kterém se mohou ještě mnohé přiučit. Od této společenské hry existují dvě varianty - politický a historický kvíz. Každá z nich je doplněna miniaturním glóbusem, se kterým hra získává další rozměr. U hry se samozřejmě zabaví celá rodina. Případně můžete uspořádat i mezirodinná klání.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
IQ kvíz, dinotoys.cz, cena od 300 korun

iKnow

Hra kombinuje vědomosti s taktikou. Hodí pro všechny hráče od 12 let. Zabaví 2 až 6 hráčů minimálně na 45 minut. Obsahuje 1600 otázek ze 4 kategorií z celého světa a navíc 4800 zajímavých nápověd. Hráč dostane ke každé otázce 3 nápovědy, které ho mají dovést ke správné odpovědi. Ale jen s vědomostmi se vyhrát nedá, musíte i správně odhadnout protihráče. Co ví a co neví? 

Klepněte pro větší obrázek
iKnow, albi.cz, 799 korun

Timeline

A máme tu ještě jednu tak trochu jinou vědomostní hru. V Timeline nejde ani tak o kvízové znalosti, jako spíše o logické myšlení. Co bylo objeveno dříve - Penicilin nebo tuha do tužky? Existuje několik variant této hry - objevy, vynálezy, události, hudba a film anebo pestrá historie. Všechny se dají navzájem kombinovat. Hra je určena až pro 8 hráčů. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Timeline, rexhry.cz, 425 korun

Elektronikou vedle nešlápnete

Nový mobil nebo tablet potěší každého. Neméně tak pubertální děti. Navíc kromě zábavy se samozřejmě dají tyto věci využít i ke vzdělávání.

Hudební puk na cesty

Mobilní reproduktor má zajímavý a praktický design, který umožňuje teenagerům vzít si hudbu s sebou kamkoli. Zaručeně spolužáky ve třídě zaujme nejsilnějším zvukem. Připojuje se přes Bluetooth. Baterie reproduktoru vydrží pět hodin a k dispozici je i vestavěný mikrofon, aby se reproduktor mohl používat pro telefonování s hlasitým poslechem.

Klepněte pro větší obrázek
Logitech X100 Mobile Speaker, logitech.com, 1 299 korun

 Herní ovladač pro iPhone nebo iPod. Telefon stačí vložit a rázem vznikne unikátní mobilní hrací konzole. Analogové ovládací prvky umístěné mimo displej v ovladači přinášejí zážitek ze hry, ale přitom nijak neomezují přístup k běžným funkcím telefonu. Integrovaná baterie zajistí dlouhé herní seance i u výkonově náročných her a lze jí nabít spolu s baterií iPhonu.

Klepněte pro větší obrázek
Logitech PowerShell, logitech.com, 1 949 korun

Knížka pod stromečkem nesmí chybět

Nedokážu si představit, že bych pod stromečkeme nenašla alespoň jednu knížku. Zavděčit se vkusu puberťáků je těžké, ale není to neřešitelný úkol. 

Špaček v porcelánu

Vtipná knížka odborníka na slušné chování Ladislava Špačka s množstvím názorných ilustrací. Předcházet netaktnostem a trapným situacím je lepší, než je později napravovat. Naše chování je ta nejlepší prezentace a tato kniha je právě o tom, jak se zachovat v každodenních situacích, ale i při slavnostních příležitostech. Dobré vychování je dnes opět žádané a nepostradatelné pro každého, kdo chce být úspěšný! V knize najde každá slečna i kluk vše, co potřebuje, aby elegantně a s přehledem zvládl každodenní i výjimečné situace.

Klepněte pro větší obrázek
Špaček v porcelánu, Ladislav Špaček, kniha.cz, 172 korun

Normální porucha

Vanda je gymnazistka lehce znuděná rodným maloměstem, ve kterém se moc zajímavého neděje. Tedy snad až na zdejší hudební scénu… Vanda se totiž zakouká do zpěváka rockové kapely.I proto posílí svůj boj se špeky a dosud nezkrocenou vášní pro čokoládu a další kalorické bomby. Její touha být štíhlá jako modelka se ovšem pomalu vymyká kontrole.Navíc jí ze života ze dne na den zmizí nejbližší - a zároveň nejvzdálenější - člověk na světě. Dokáže se Vanda poprat s osudem i sama se sebou?

Klepněte pro větší obrázek
Normální porucha, Iva Macků, kniha.cz, 137 korun

Like me každé kliknutí se počítá

Na škole vypukne šílenství - místní sociální síť ON spouští vlastní televizní vysílání a hledá nového moderátora. Pravidla jsou jednoduchá - stačí být členem, získat co nejvíce přátel a lajků za své příspěvky. A cesta k úspěchu? Post the most! Počáteční zábava, náběr hordy přátel a hon za body se však brzy vymkne kontrole. Nesmělá Karo, zdánlivě sebevědomá Jana a vtipálek Eddie se nezadržitelně řítí do průšvihu. Každá sranda totiž něco stojí. O to víc, když přestává být k smíchu. Pod tlakem událostí a důsledků svých lehkovážných činů čelí všichni tři zásadním otázkám. Na co všechno mám ještě žaludek? Dokážu vystoupit z rozjetého vlaku? A můžu nějak napravit, co jsem spískal?

Klepněte pro větší obrázek
Like me každé kliknutí se počítá, Thomas Feibel, kniha.cz, 164 korun

Nejhorší rok mýho života 

Čtrnáctiletá Kiki prožívá nejhorší rok svého života: odstěhovala se její nejlepší kamarádka, začala mít starosti s láskou, do její rodiny zasáhla zákeřná nemoc a kdoví, jak přežije celé prázdniny, když jí krachly všechny plány? Ze smutku si začne psát blog, který se brzy stane víc než jen veřejným deníčkem, protože její zápisky si čtou kromě jejích vrstevníků i zkušení odborníci a formou diskusních příspěvků podporují Kiki v situacích, se kterými se sama nedokáže vyrovnat. Kiki na svém blogu nashromáždila ty úplně nejdůležitější rady pro pohodový vstup do dospělosti - od lékařů pro tělo i duši i od módních a kosmetických poradkyní. A snad už jsou to vážně rady poslední!

Klepněte pro větší obrázek
Nejhorší rok mýho života, Kateřina Havlů, kniha.cz, 127 korun

Kosmetika pro mladé slečny

U kluků s kosmetikou nepochodíte, ale slečny budou potěšeny. Dárková sada pro citlivou pleť Nobilis Tilia je určena pro normální, citlivou až přecitlivělou pleť a pleť se sklonem k podráždění. Levandulový éterický olej obsažený ve výrobcích má zklidňující a hojivé účinky na pokožku a v aromaterapii se tradičně využívá pro zmírnění stresu a napětí, uvolnění a celkové zklidnění. Dárková krabička obsahuje: Levandulový krém Chére CPK, 50 ml, Pleťová voda levandulová CPK, 200 ml

Klepněte pro větší obrázek
Nobilis Tilia levandulová sada, nobilis.cz, 399 korun
Témata: Děti, Hračky pro děti, Vánoce, Puberta, Slavnostní příležitost, Sean, IPhone, Krach, Puberťák, Van, IPod, Dárková sada, Vtipálek, Dar, Dárková krabička, Zásadní otázka, Slušné chování, Vrah, Zápisky, Eddie, Glóbus, Telefonování, Logické myšlení, Nejlepší kamarádka, Lajk, Hračky na Heureka.cz