Dávná historie? Nebo ne? Jak se rodilo před 30 lety

aveneta 16. 9. 2014 13:16
Porod je stejný jako před 30 lety, ale dnešní mladé ženy jsou mnohem více rozmazlené, dělala jsem léta sestru v porodnici a ten rozdíl velmi markantní.
Darina 16. 9. 2014 14:51
On je rozdil mezi rozmazlenosti a informovanosti...separovat dite od matky je velmi skodlive pro obe strany, o zakazu navstev nemluve...
Regina 16. 9. 2014 21:53
Ano, deti se rodi stale stejne, ale nastesti se zmenily okolnosti za jakych se rodi! Soucasne zeny nejsou rozmazlene. Jenom jsou si vedomy toho ze maji pravo na urcite veci.... Jako je mit oporu partnera u produ a miminko u sebe..... A taky to aby se k nim sestry chovaly s respektem!!! Porodila jsem dve deti a vim jaky stres a tlak to je na zenu! Nicmene jsem rada ze jsem VAS nemela jako svou sestru, protoze bych moc pochopeni a respektu asi nedostala!
Zuzana 25. 9. 2014 11:10
Nejsou rozmazlené, jsou náročnější. A je to špatně? Díky těmto vyšším nárokům se podstatně zlepšily i služby!
Lindi 30. 10. 2014 22:32
Tak vas bych si teda k porodu nevybrala.fakt ne. To radsi rodit sama.
A vy asi zadne deti nemate , ze?
evik 16. 9. 2014 15:24
mě to tedy přijde, že to dřív vypadalo jak v kasárnách, jen příkazy a povely ještě, že už je to pryč. Já jsem zažila dva úžasný porody a milý přístup doktorů i sestřiček. Určitě se díky tomu rodí rychleji.
eva 16. 9. 2014 22:28
S těma kasárnama jste se trefila. Já rodila právě před třiceti lety a bylo to jako v kasárnách. Příkazy, rozkazy, žádný cit, podpora, porozumění, žena nesměla nic chtít, ničím vybočovat z řady, dotazy byly odbyty, lékaři a sestry neměli na jejich zodpovězení čas, když se ženě něco nezdálo, byla odbyta že oni (lékaři a sestry) vědí nejlépe jak se ona má v dané situaci/chvíli cítit
A tak došlo k tomu, že moje dcera se dostala na svět o něco později než měla a odnesla to lehkou mozkovou dysfunkcí. Naštěstí se to v průběhu let u ní upravilo tak, že už dneska na ní není nic poznat a já můžu děkovat bohu, že jsem jí vůbec odrodila, že to se mnou a s ní nedopadlo tak jako s mladou ženou co rodila vedle mne, kterou ten bezcitný přístup personálu vystresoval tak, že se jí zastavil porod a než dítě dostali ven, bylo mrtvé.
Marie 16. 9. 2014 23:03
Já jsem rodila v roce 1982 v porodnici U Apolináře a nemohu si stěžovat.Dokonce mne černoch - medik držel za ruku.Po porodu jśem dostala infuzi a byla jsem hlídaná ještě celou noc na porodním sále a až dopoledne mne převezli na pokoj.Za dcerou jsem mohla jít kdykoliv, tak jsem mohla být třeba při koupání a na kojení mi ji nosily sestřičky.Těžko bych jako kardiak rodila doma.Byla jsem za takovou péči ráda.
8