Maminka.czČasopis Maminka

Dceru nebudeme učit ani uzbecky, ani romsky, říká Monika Bagárová

Michaela Láchová 16.  6.  2020
Je to už deset let, co se stala finalistkou první řady Česko Slovenské SuperStar. Od té doby ušla Monika dlouhou cestu. Z talentované hvězdičky se vyklubala hvězda, která se zařadila mezi nejoblíbenější české zpěvačky. Nedávno na svět přivítala holčičku, která dostala netradiční jméno Rumia.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S Monikou jsme si povídaly, když byla v osmém měsíci těhotenství.

Povězte, překvapilo vás něco na těhotenství, nebo je všechno tak, jak jste očekávala?

Upřímně, myslela jsem si, že to celé bude tak nějak náročnější. Myslela jsem si, že je to větší makačka. Vlastně se u mě nic moc nezměnilo, v podstatě jsem vždycky měla hodně ráda klid a pohodu, takže to jsem si dopřávala i v těhotenství.



Nepopadla vás ještě uklízecí mánie alias syndrom hnízdění, který maminky před porodem mívají?

No jasně že jo. Já jsem vždycky měla potřebu hodně uklízet, což se nezměnilo, jen mi to prostě trvalo déle, někdy i celý den. Snažila jsem se taky samozřejmě nezvedat těžké věci, a trošku mě štvalo, že o to musím vždycky někoho poprosit. Takže vlastně jsem trošku ztratila takovou samostatnost, kterou, myslím, žena potřebuje.

 

Nemohla bych být s chlapem, který nemá vztah k dětem, nebo je dokonce nemá rád 



Vy jste spolu s partnerem byli poměrně krátce, než jste otěhotněla. Jak reagoval na vaše těhotenství a posléze na to, že čekáte holčičku?

My jsme spolu začali strašně brzy bydlet a o dětech jsme mluvili, takže v tomhle směru to pro nás nebyl žádný šok, miminko jsme si moc přáli. A jeho reakce byly krásné… To, že čekáme holčičku, jsme věděli strašně brzy, až mi bylo divné, že to může doktor vůbec vidět! Takže přítel tomu nechtěl věřit až do té doby, než se to potvrdilo na velkém ultrazvuku, kde byla holčička krásně vidět. Oba jsme měli radost.

Když jste na začátku zmiňovala připravený mimi šatníček… Bude to růžová holčička, nebo ji budete oblékat spíš do neutrálních barev?

Nebude až tak úplně růžová. Něco tam samozřejmě mám, ale snažím se to kombinovat s šedou, bílou a béžovou, máme to hezky namíchané.
 
Monika Bagárová porodila. Holčička má netradiční jméno po babičce


A co kočárek? Bude váš svalnatý bojovník vyjíždět s růžovým kočárkem?

Kočárek růžový nebude, nejsem úplný maniak. Myslím samozřejmě i na něj, aby s ním byl v pohodě. Ale přiznám se, že do černého kočárku se mi nechtělo a příteli ano. Já ale nechci vozit dítě v létě v černém kočárku, navíc mi ta barva přijde na miminko smutná. Možná v zimě to pořešíme podle jeho přání. Když bude sychravo, tak proč nejít pro změnu do černé, ale uvidíme… Takže jsme u šedé barvy.

Povězte mi ještě něco o vašem partnerovi. Jak jste se poznali a čím vás okouzlil?

Poznali jsme se přes Instagram, kam jsem mu napsala první já. Můj švagr mi ukázal jeho profil, protože hodně a rád sleduje MMA zápasy. A tak jsem na něj mrkla, pak jsem si o něm hledala všechno možné, koukala jsem na jeho práci, rozhovory s ním… A okouzlil mě hlavně tím, že má velké srdce a pomáhá mnoha lidem. Zároveň že je cílevědomý a dobrý v tom, co dělá. Miluje svou rodinu a hlavně má rád děti. To byl pro mě takový signál. Pak jsme si asi dva měsíce psali, a když se vrátil, začali jsme randit. No a asi za tři měsíce našeho kontaktu jsme spolu začali bydlet.

Bylo to dobré rozhodnutí?

Určitě. Já myslím, že bude skvělej táta. Ale samozřejmě si myslím, že u těch chlapů to celkové obrovské nadšení a zamilování k dítěti přijde, až se narodí. Chlapi jsou v tomhle prostě trošku opožděnější než my baby, navíc my to miminko nosíme, takže k němu máme i jiný vztah. 

Rumia bude jednoznačně tatínkova princezna!

Taky si myslím. Navíc, jeho mají děti opravdu strašně rády, hlavně holčičky… On má strašně blízko k dětem, za což jsem strašně ráda.

Byla to pro vás priorita, aby měl rád děti? Sledovala jste ho nenápadně už od začátku, jak na ně reaguje?

Stoprocentně. Nemohla bych být s chlapem, který nemá vztah k dětem, nebo je dokonce nemá rád. To bych vůbec nedala. Já bych ho takhle vlastně ani nemohla milovat.

Takže kdyby vám partner už na začátku řekl, že nechce děti, byl by to důvod k okamžitému rozchodu?

Rozhodně. To byla vlastně první věc, o které jsme se spolu bavili. Takže kdyby mi hned na začátku řekl, že nechce děti, tak bych do toho ani nešla. Myslím si, že když jde člověk do vztahu, měl by mít pokaždé pocit, že to bude navždy. Jsem s ním přece proto, že ho miluju a chci s ním jednou rodinu. S tímhle nasazením jsem vždycky do vztahu šla. To, že to nevyšlo, se může stát a stává se to běžně, ale jakmile tam není tohle nasazení, tenhle pocit, tak je to prostě divný.
 

Červnová Maminka s Monikou Bagárovou na titulce vám dodá energii


A dostali jste se s Machem i na počet dětí, které byste rádi měli společně?

Určitě, mluvili jsme o dvou až třech, jak dá pánbůh.

Povězte, sledujete Machovy zápasy? Nevadí vám se dívat, jak ho někdo bije? Nebo se raději vůbec nedíváte?

Dívám se, ale samozřejmě mi to vadí a není mi to příjemný. Ale vím, co do toho dává, jak se připravuje a že ví, co dělá. Je to prostě chlap, který by nešel do něčeho, v čem si nevěří a vždycky dokázal to, co chtěl. Pracuje, maká a dře a je tam díky tomu i pocit té důvěry v to, že vyhraje.

Jestlipak naučí i svou holčičku, aby se vždycky ubránila!

Rozhodně si myslím, že naše holčička bude takový čertíček. Něco mi říká, že bude divoká, protože i přítel má přehršli energie. Je to prostě člověk, který nevydrží v klidu. A myslím, že i malá bude mít takový náboj, podobnou energii. Já jsem trošku klidnější typ, dokážu si odpočinout. Kdyby to byla taková naše kombinace, bylo by to asi fajn. Ale spíš si myslím, že budou pořád něco vymýšlet a já se z nich zblázním. (smích)

Když zmiňujete, že partner je hodně energický člověk, co dobíjí vás? Kde čerpáte energii?

Pro mě je největší energií hudba, z té čerpám neustále. A miluju jaro a léto, to je doba, kdy ožívám. Když všechno kvete, svítí sluníčko a je krásně. Když si můžu koupit čerstvý květiny a donést si je domů. Taky mě dobíjí moje rodina a to, že jsme zdraví. To jsou věci, ze kterých čerpám.

Vy jste Češka s romskými kořeny, váš partner je Uzbek. Jaké jazyky byste rádi, aby vaše holčička ovládala? A jakou řečí vlastně budete na prcka mluvit?

Rádi bychom, aby mluvila česky a rusky. A pomalu začít s angličtinou, když to půjde, ráda bych ji dala do anglické školky. Ale ještě to promyslíme, aby se jí ty jazyky zbytečně nepletly.

A vy sama umíte romsky?

Umím, ale jen základy. Tak jako jsme se rozhodli, že ji přítel nebude učit uzbecky, protože se tam vesměs stejně mluví rusky a ruština je více světový jazyk, tak já ji nebudu učit romsky. Když se naučí sama pár slovíček, tak pohoda, ale že bych na to nějak tlačila, to nebudu.

Celý rozhovor s Monikou Bagárovou najdete v červnovém vydání časopisu Maminka, který je ještě v prodeji. Objednat si ho můžete i on-line přes ikiosek.cz/maminka. Ve čtvrtek 18. 6. vychází nové číslo Maminky.

Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Slavné maminky, Instagram, Kočárek, květiny, Monika Bagárová, mánie, Rumi, Chlap, Povídal, Děti, Pár slov, Ubrání, Rum, Maminka, Červnové vydání, Velké srdce, Uklízeč, Makačka, Superstar, Macho, Holčička, Česká republika, Maniak, Kočárky na Heureka.cz