Maminka.czŽivoty slavných

Vladimír Iljič Lenin: Umanutý revolucionář poslal na smrt miliony lidí!

sim 7.  11.  2020
Premiéra pořadu o životních osudech významných žen a mužů, který vzniká na Mall TV pod taktovkou Pavla Zuny a na jehož tvorbě se podílejí autoři populárního pořadu Slavné dny. Skvělá pomůcka k domácí výuce dějepisu, co říkáte? Dnešní díl přibližuje život nechvalně proslulého ruského komunisty a diktátora Vladimíra Iljiče Lenina.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tenhle seriál o životě slavných vás bude bavit! A ukáže vám – i vaši dětem – že dějepis nemusí být nuda. 

Věděli jste, že Vladimír Iljič Lenin byl pseudonym, protože rodné jméno tohoto diktátora znělo Vladimír Uljanov a rodokmen představoval pestrou směsici? Našly by se v něm ruské, čuvašské a židovské, ale i německé, švédské a mongolské geny.

Legendární iluzionista Harry Houdini: Mistra útěků zabilo prasklé slepé střevo!

Během dospívání mu náhle zemřel otec, ředitel gymnázia, jehož demokratické názory ovlivnily všech šest jeho dětí, které dožily dospělého věku. V roce 1887 pak byl za přípravu atentátu na cara popraven Leninův bratr Alexandr a právě v této době se názory inteligentního mladíka, který dokončil střední školu s mimořádnými výsledky a pokračoval na právnickou fakultu, velice zradikalizovaly. A dál? Podívejte se na naše video! 

Životy slavných: Napoleon Bonaparte a jeho rychlý vzestup i pád!
Geniální W. A. Mozart. Češi ho zbožňovali, ve Vídni zemřel v osamění a bídě
Témata: Životy slavných, Smrt, Dějepis, Pořad, Len, Rodné jméno, Mladík, Mall TV, Diktátor, Diktát, Slavná dna, Milión, Komunisté, Pavel Zuna, Pseudonym