Maminka.czDílnička

Dílnička: Vyrobte si jednoduchou kytičku pro maminku krok za krokem

Den matek připadá sice na druhou květnovou neděli, ale už teď můžete s dětmi vyrobit krásný dárek, který potěší nejen maminky, ale i babičky. Jednoduchou kytičku máte hotovou za pár minut, ale radost z ní bude o to delší, protože jen tak neodkvete...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S výrobou kytičky jsme se obrátili na odborníky v Creative World v pražských Holešovicích.

Co budete k výrobě kytičky potřebovat:

  • Krepový papír  (více barev)
  • Špejli
  • Lepidlo Herkules, nejlépe v tyčince a s aplikátorem
  • Nůžky

Postup:

Nejprve si nastříhejte krepový papír na proužky. Vezměte zelený krepový papír a nalepte jej na špejli. Ideální je lepidlo, které má tzv. aplikátor, díky kterému se vám bude dobře nanášet. Zbytek zeleného krepového papíru si nechejte na lístky.

Barevný krepový papír si pomocí lepidla (vhodné je v tyčince) postupně přilepte ke špejli. Potom již proužek jednoduše skládáte řasením ke špejli. Jakmile máte květ hotový, totéž opakujte s jinou barvou krepového papíru. Pro druhou vrstvu je vhodnější zvolit silnější pruh krepového papíru.

Na závěr zpevněte květ zeleným krepákem a dodělejte lístky.

Den matek

Den matek je ideální příležitostí k poděkování mamince za její péči. Každoročně tento den připadá na druhou květnovou neděli, což letos vychází na 12. května.

Dílnička: Vyrobte si s dětmi parádní třpytivý sliz z Herkulesu. Jak na to?
Témata: Video, Dílnička, Tvoření, Creative world, Krok, Kytička, Lepidlo Herkules, Matka, Papír, Květnová neděle, Den matek, Špejle, Proužek, Jed, Krásný dárek, Svátek matek, Holešovice