Maminka.czBlogy

Deník matky z USA: V Americe se na veřejnosti moc nekojí

Jana LeBlanc 14.  6.  2017
Tento fejeton začínám psát na zahrádce ve své oblíbené kavárně, kde se už šestý týden odhodlávám nakojit Benjamina spícího vedle v kočárku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nakonec to ale vždycky dopadne tak, že jakmile začne kníkat, sbalím počítač, kelímkové kafe a rychlým krokem odkráčím do garáže, kde mu dám napít za tónovanými skly našeho auta. Proč to dělám?

První důvod je, že v našem velkém autě je to pohodlnější. Druhý, že jakkoli hloupě to zní, když jde o něco tak přirozeného jako krmení mého vlastního dítěte, zatím se u kojení na veřejnosti cítím velmi nesebevědomě. Odvaha mi nechybí a vytáhnout bradavku se taky nestydím, koneckonců i v USA, zemi puritánů, jsou to podle mě pořád „jenom“ prsa.

Těhotná v USA: Až se narodí, budete uvažovat o obřízce?

Ale respektuju lidi, kteří sem přišli na kafe, ne se dívat na moje nalité a zatím dost neposedné osmičky. A že by se dívat nejspíš museli, protože jestli ve své nové roli zatím něco opravdu nezvládám, pak nakojit diskrétně. Začíná to těmi osmičkami. Pokračuje tím, že se neumím nijak decentně odhalit a vždycky mi vyleze nějak víc kůže, než bych chtěla.

Za třetí, pár týdnů po porodu mám pořád takové množství mléka, že stačí rozepnout podprsenku a jako na povel vystříkne fontána, kterou nezvládám nijak usměrnit. A jestli bych něco nechtěla, pak doplnit jím cappuccino naproti sedícímu hipsterovi, postříkat mu dýňový muffin či ještě hůř – zbrusu nový mac, což je zcela reálná obava, neboť ačkoli mám v náručí hladovce, ani on si s fontánou zatím neví rady.

Kolikrát se mi u prsa tak mele, šermuje ručičkama a hází hlavičkou, že i kdybych se dokázala decentně odhalit, nevydrží to dlouho. To ostatně platí i o všech dekách, plínách či pelerínách, za kterými se snažím všechno tohle výše popsané aspoň trochu schovat. Co tím chci říct: Kojení na veřejnosti je zatím největší výzva mého krátkého mateřství.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Kojení, Reklama, Blogy, USA, deník, Washington Post, Třetí pár, Pelé, Den, Washington, Odstříkané mléko, Cappuccino, Kardashian, Kancelář, Obchodní dům, Povel, Restaurace, Annie, Muffin, New York Times, Moc, Deka, Fontána