Deník šílené matky (8. díl): Dvě, nebo tři děti? Žádný rozdíl!

Kyra 26. 5. 2013 22:26
to je hezký příběh, ale jak je vidět rodina je dost bohatá, má chůvy a paní na hlídaní. Normální rodina která má dohromady 20 000 by asi těžko uživila 6 dětí.
27. 5. 2013 09:30
S prvním příspěvkem musím jen souhlasit. Je to krásné, budiž jim přáno, každý ať si pořídí kolik dětí chce. Když po nich touží a naplňuje je to, tak proč ne, proto tady koneckonců jsme. Pro další dítě by se měl však člověk rozhodovat kvůli sobě, že sám chce a ne kvůli sourozencům, tzv. do počtu. Tento případ může být ideální ale opravdu jen pro velmi bohaté rodiny. Dnešní doba průměrně vydělávajícím lidem zkrátka nepřeje, dříve bylo normální mít tři čtyři děti. Vím, že je to o tom, stanovit si priority, ale ani o prvním autě za milion se mi ani nezdá. Taky se v článku nevyskytly informace jako, jak probíhalo každé těhotenství, kdo se staral o děti, když maminka rodila (asi ty chůvy), jak se řeší situace, když jsou děti nemocné, vzali jim je do školky? (u běžné matky, která má mladší děti a je na mateřské, je šance na přijetí dítěte do školky mizivá), ale to je možná zde řešeno školkami soukromými. I já se přiznám že myslím na pořízení si třetího dítěte, ale realita je zkrátka tady a budu muset zvážit všechna pro a proti, aby ani jedno z mých dětí nestrádalo a nebylo ochuzeno o tolik potřebnou plnou pozornost obou rodičů. Přeji všem hodně zdraví!
Andrella 4. 8. 2013 18:53
My tedy máme jen dvě děti, holčičku (4roky) a chlapečka (4měsíce), ale chtěla bych asi časem i ještě jednu princeznu,ale říkám si jestli bychom to zvládli.....jenže když (jak říkáte) člověk večer jde k těm postýlkám, tichounce dětičky přikryje,ony spinkají,vypadají jako malí andílci, kdo by odolal. Pravda,pravda,vyhrát ve sportce a nebolet tak ten porod pořídím si jich klidně deset. Mateřství beru rozhodně jako dar, který je v dnešní době dán pomalu méně a méně lidem. A stejně si myslím, že každé další dítko je vetší zápřah, první je učící,to je fakt,druhé si člověk užívá,protože už ví do čeho jde,ale od třech nahoru,aby si pořídil second hand a školní vývařovnu D Tiše závidím známým
3