[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Kapustu nakrájejte na nudličky, vložte do pařáčku a nechte chvíli (cca 3 minuty) zjihnout v páře. Poté propláchněte vodou, ať kapusta zůstane krásně zelená. Z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky, šlehačku, sůl, pepř, kmín a majoránku prošlehejte, přidejte strouhaný česnek, zchladlou kapustu a promíchejte s vaječnou směsí. Přidejte vše ostatní, pórek, slaninu nebo šunku a sýr. Zahustěte strouhankou a ve finální fázi vmíchejte bílky. Přemístěte do formy vymazané máslem nebo sádlem a vysypané strouhankou. Povrch potřete opět máslem nebo sádlem. Pečte ve vodní lázni, ve které můžete rovnou připravit i brambory.
Přiklopené pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi 45 minut a pak ještě sundejte poklici, přepněte troubu na gril a nechte dobarvit kůrčičku dozlatova – to potrvá dalších maximálně 10 minut. Tím máte hotovo. Nedočkavým lze pokrm s vařenými brambory podávat ihned, ale počítejte s tím, že když necháte pudink zcela vychladnout a nakrájíte až pak, bude mozaika v průřezu mnohem hezčí. Proto se tenhle recept vyplatí dělat předem, klidně i den. A pak už jen ohřát nebo opéct na pánvi – podle preferencí. Servírovat můžete navíc s bleskovou holandskou omáčkou z mixéru, kterou už jsme si spolu taky připravovali. Tak dobrou chuť!