Maminka.czŠkolák

I dárky na poslední chvíli se mohou vydařit... pokud máte plán

redakce 20.  12.  2011
Shon v práci, předvánoční úklid a k tomu ještě hory cukroví, které je třeba napéct… že se do toho šílenství už nákup dárku zkrátka nenapasuje? Nevadí. Ikdyž se chystáte vrhnout do víru obchodů takříkajíc na poslední chvíli, nemusíte propadat zoufalství. Pěkné dárky, které vaše drobečky potěší, se dají sehnat i v posledním adventním týdnu. Důležití je předem si dobře promyslet, co bude předmětem vašeho zájmu a jít si za tím. Na bloumání po hračkářstvích už zřejmě ani nebudete mít náladu a občas bude potřeba trochu „přiostřit“ lokty… S dobrými nápady to ale zvládnete. Inspirovat se můžete třeba následujícími tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]







Nejen malé modelky ocení spolupráci francouzské značky Au pays des mimis s předními návrháři, v rámci které vznikly opravdu kouzelné kousky do dětských šatníků.:

ČTĚTE TAKÉ: Tipy na dárky: Nadílka pro dědu a babičku

ČTĚTE TAKÉ: Tipy na dárky: Nadílka pro děti

V obchodě s dětskou módou najdete i řadu hraček. Velmi oblíbená jsou plyšová zvířátka s vlastní výbavičkou.

Zajímavým nápadem může být pořízení krabiček s materiálem pro vlastní výrobu hraček či doplňků oblečení. Tematicky zaměřené krabičky obsahují vše, co malý kreativec potřebuje. Podpořit dětskou fantazii můžete na krabicky.crafty.cz

Dalším skvělým dárkem pro tvořivé ratolesti se může stát originální nástěnka (magnetickenastenky.cz) od českého designéra Zdeňka Hejdy. Z kolekcí nástěnek si dokonce můžete sestavit vlastní domácí zoo z deseti magnetických zvířátek v pěti barevných variantách.

Pokud nevíte, co by si mohlo přát k Vánocům miminko, co takhle vyzkoušet originální a přitom velmi praktický dárek - plenkový dort? Plenkové dorty jsou ruční práce a jsou vyrobeny ze samých praktických věcí - deky, ručníku, bodýčka, bryndáku, ponožek a samozřejmě z plenek.

ČTĚTE TAKÉ: FOTOSOUTĚŽ O ORIGINÁLNÍ STOLNÍ HRU KIUMBOVÉ

Nejmenším je určen i další tip. Jde o multifunkční kolébku Regina. Kolébku lze nastavit do několika výškových poloh, nechybí ani praktické rameno s přehráváním dětských melodií, hračkami nebo nočním světýlkem. Po zaklopení koleček do konstrukce kolébky funguje Regina skutečně jako kolébka a lze s ní kolébat.

Pro nejmenší kutily je tu motorová pila. S touto pilou tatínkové snadno získají malé pomocníky, kteří jim pomohou nařezat dříví a společně se naučí dřevorubeckému umění. Jenom pozor, ať novopečení dřevorubci „nepokácí“ vánoční stromeček...

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Plán, Máť, Dar, Regina, Praktický dárek, Plenkový dort, Craft