Maminka.czŠkolák

Jak připravit pro děti originální mikulášskou nadílku

Adéla Vedralová 1.  12.  2011
Lámete si hlavu s tím, co svému dítěti připravit do mikulášské punčochy? Není divu, protože kvalita pamlsků s motivy čertů, Mikulášů a andělů za poslední léta prudce klesla. Čokoládové figurky nechutnají jako čokoládové a perníky bývají tak nějak bez chuti…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud máte jasně daný rozpočet, který hodláte do nadílky investovat, měla byste raději upřednostnit kvalitu (která bývá bohužel dražší) před kvantitou. Je sice hezké a efektní když punčocha přetéká a je naplněná leklými, barevnými věcičkami. Jenže si položte otázku: chcete, aby vaše dítě jedlo kvanta nekvalitní sladké pseudočokoládové hmoty místo pár lahodných kousků? Aby nádoba nevypadala tak hubeně, nakupte exotické ovoce, které nejenže hezky vypadá, ale i úžasně chutná.

Také se můžete naprosto vykašlat na sortiment, jenž nabízí supermarkety. Klidně můžete vybudit svou kreativitu a kuchařské umění. Připravte svému dítěti pamlsky podomácku. Můžete vyrobit domácí čokoládové pralinky, domácí perníčky (určitě zvládnete nakreslit bílou cukrovou polevou figurku čerta a Mikuláše, pokud ne, nalepte za pomoci polevy vytištěný obrázek na jedlý papír).

Velmi zajímavé jsou pro děti zážitky. Vyrobte slavnostní ceduli nebo šek, na kterém bude za dobré chování napsán vytoužený sen. Co například projížďka parní lokomotivou? A nebude vás to stát víc než vstupenku.

Zkuste nepodlehnout tlaku marketingových machrů, kteří rodiče nutí už před Vánocemi utrácet za předražené hračky. Když už si je nechcete odpustit, vydržte s nimi do Štědrého dne. Mikulášská nadílka má být přece takové malé zpestření dlouhého čekání na magický okamžik u stromečku.

Témata: Děti, Předškolák, Batole, Školák, Mikuláš, Mik, Dobré chování, Dlouhé čekání, Kuchařské umění, Věcička, Mikulášská nadílka, Originál, Ori, Jak, Mikula, ORIGINAL