Maminka.czDěti a mateřství

Pomůžeme Vám vybrat správnou autosedačku

Reklama 26.  5.  2014
Letní cestování se blíží a správný výběr autosedačky není jen otázkou bezpečnosti, ale i důležitého komfortu. Pokud totiž dítě v sedačce nebude dobře a spokojeně sedět, pak je celková bezpečnost značně snížena.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jako my nechceme nosit nepohodlné boty, ať jsou ze sebelepšího materiálu, tak autosedačku nebude akceptovat dítě, pokud nebude splňovat jeho potřeby. Bezpečnost především, ale nelpěte pouze na jedné značce nebo typu.

Pro novorozeňata se pořizují vajíčka – dětské autosedačky poutané proti směru jízdy, které slouží dítěti v prvním roce. Pokud máte rádi kvalitu a pohodlí, určitě Vás potěší novinka v tomto segmentu pojmenovaná Privia. Autosedačka je německá s důrazem na bezpečnost, kvalitní provedení poznáte hned na první dotek přes špičkové potahy, a bohaté čalounění, které je tak důležité pro pohodlí dítěte Vás nenechá na pochybách, že se jedná o top-model. Použití líné pěny a speciálního podhlavníku HERO Privia ještě podtrhuje zaměření autosedačky na bezpečné a komfortní používání, široká kompatibilita s kočárky Vám pomůže vybrat optimální variantu. Vy jako rodič i Vaše dítě tak můžete najít bezvadné řešení.

Základna RECAROfix a Privia se staly historicky nejbezpečnější autosedačkou.

Když děti z vajíčka vyrostou, mají na výběr dvě váhové varianty autosedaček. Kratší od 9 do 18 kg, nebo univerzální od 9 do 36 kg. Kategorie do 18 kilogramů je téměř totožná s většími autosedačkami do 36 kg, s výjimkou toho, že nemají výškově stavitelnou hlavovku. U kvalitních sedaček najdete shodně nastavitelný sklon autosedačky, výškově nastavitelnou hlavovku a pratelný potah. Co již na první pohled není vidět, to jsou například speciální pásy s absorbční hmotou pohlcující náraz a se speciálním potahem proti sklouzávání po oděvu. Kdo upřednostňuje sedačku bez pásů, ale s pultíkem, neměl by zapomenout dítě v sedačce vyzkoušet. Šok z přechodu od pásů k pultíku může být neutuchající. A jako v případě bot se budete muset poohlédnout po sedačce s pásy. Abychom pultíky nestavěli na druhou kolej, tak i mezi sedačkami existují pohodlná řešení. Testy kladně hodnocená autosedačka s pultíkem byla například RECARO Monza NOVA IS, kde mimo špičkové výbavy isofixového poutání, ergonomické a prodyšné pěny, zesílených bočnic najdete i repráčky pro zapojení MP3, tabletu apod.

Pro největší děti jsou autosedačky kategorie 15-36kg, kdy se jedná o velice jednoduché sedačky, které umí překvapit komfortem při zachování dobré ceny nebo špičkové sedačky například s nastavitelným dofukováním hlavového polštáře isofixem, speciálními prvky crash-testové výbavy a dalšími vychytávkami, jako jsou podnožky na cestování nebo letní potahy.

Nezapomeňte, je dobré, aby se dítěti v sedačce cestovalo bezpečně a také komfortně.

Témata: Děti