Maminka.czPředškolák

Rodinné či výchovné problémy? Ptejte se v nové poradně!

redakce 10.  3.  2011
Rodinné či výchovné problémy? Ptejte se v nové poradně!
Potřebujete poradit s výchovnými přístupy vůči dítěti? Nebo zvládnout krizové stavy, vztahové a osobní problémů dětí či adolescentů?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ve spolupráci s ARTEMIS - Poradnou pro rodiče a děti každého věku Jsme pro vás připravili novou Poradnu pro rodiče a děti.

Poradna Artemis se zaměřuje na výchovné poradenství – rodiče mohou ověřit vhodnost působení dosavadních vnějších vlivů i vlastních výchovných přístupů vůči dítěti, případně mohou získat další doporučení a inspiraci, jak tyto věci měnit v zájmu budoucího zdárného vývoje dítěte, poradenskou intervenci u dětí předškolního věku, žáků základních a středních škol, zákonných zástupců a učitelů v životní krizi či nouzi a individuální pomoc těmto jedincům při pracování krize v případech problémů, které negativně ovlivňují vzdělávání dítěte nebo žáka.

Dále se zabývá poradenstvím osobního rozvoje - řešení problémů v osobním životě,
zvládání stresu, sebepoznávání a objevování vlastních možností, vztahovým poradenstvím -
řešení problémů a nedorozumění ve vztazích, řešení předmanželských a manželských záležitostí, řešení rozvodových situací partnerů i dětí, poradenstvím krizovým a pomocí s psychosomatickými zdravotními problémy.

Na vaše dotazy v Poradně pro rodiče a děti odpovídá speciální pedagožka Alena Weberová, která se od roku 2004 se soukromně věnuje poradenské činnosti v oblasti komplexní péče o rodinu (od miminka po prarodiče) – vztahy mezi partnery, vztahy s dětmi a prarodiči, krizové intervence, nápravy poruch učení a zvládání školních dovedností dětí, psychosomatických obtíží člověka. Spolupracuje s psychology, rodinnými terapeuty, lékaři, pedagogy a dalšími odborníky z řad klasických i alternativních oborů.

Mezi další její činnosti patří spolupráce s mateřskými centry jako jsou přednášky pro rodiče, preventivní programy pro děti před nástupem do školy (grafomotorická cvičení, Metoda dobrého startu…..) či konzultace k řešení konkrétní problematiky.

Vaše dotazy do Poradny pro rodiče a děti můžete vkládat zde.

Další poradny na webu Maminka.cz naleznete zde.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, pořad, Problém, Výchovné, Pór