Maminka.czZnamení podle horoskopu

Děti podle horoskopu: Střelci. Upovídané holčičky touží nejvíc po svobodě, kluci jsou rození dobrodruzi a filozofové

Dita Mrázková 31.  10.  2022
Patříte mezi rodiče, kteří si po narození dítěte nechávají sestavit jeho horoskop o znamení zvěrokruhu mají vše pečlivě nastudováno? Nebo nějaké postavení planet vůbec neřešíte? Ať tak či onak, dozvědět se víc o charakteru svého malého pokladu není na škodu. Dnes pokračujeme malými Střelci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Věčně dobře naladění, navýsost pravdomluvní, s úsměvem na tváři a písničkou na rtech. Tak by se dalo charakterizovat znamení Střelce (23. 11.–21. 12.).

Nicméně jedna věc, která může proniknout srdcem Střelce a zanechat v něm opravdu velké rány, je vidět ostatní zraněné a v bolesti. Něžný duch dětí v tomto znamení to jen tak nenechá a udělá vše, co je v jeho silách, aby uzdravil toho, kdo je tím zraněným.

VIDEO: DĚTI VE ZNAMENÍ STŘELCE

Pokud máte doma dítko ve znamení Střelce, mějte po ruce pohodlné boty. S tímto dítkem, kterému jen sotva kdy dojde energie, totiž moc neposedíte! Udržet s ním krok, to je skutečně nadlidský úkol. Miluje dobrodružství a průzkumy všeho druhu. Rádo skáče z jedné hry ke druhé a podobné je to i s koníčky.

V partě bývá malý Střelec populární, což si taky patřičně užívá, protože miluje pozornost. Když si někdo jeho úspěchů nevšímá, bývá nesvůj. Pokud vám nakreslí obrázek, hlavně ho nezapomeňte dát na ledničku!

Klepněte pro větší obrázek


Malí "lučištníci" se jen pramálo zabývají starostmi. Obvykle totiž předpokládají, že jejich život se ubírá tím nejlepším možným směrem. Nad pětkami ve škole jen pokrčí rameny, vždyť to přece není žádná věda. Jsou to rození životní optimisté!

Vedle touhy po individualitě mají děti ve Střelci hlad po nápadech. Někdy bude těžké neustále jim vytvářet nějaké to "dobrodrúžo", ale právě Střelcům je třeba neustále vysvětlovat, že život není jen zábava.

Zajímavostí je výsledek jedné studie, která odhalila, že většina amerických dětských hvězd je narozena právě ve znamení Střelce: Britney Spears, Christina Aquilera, Miley Cyrus nebo třeba Scarlett Johansson. Tyto Střelkyně dobyly šoubyznys ještě coby náctileté. 

Dívka Střelec

Klepněte pro větší obrázek

Malé Střelkyně mají vskutku odzbrojující kouzlo. S trochou nadsázky by se dalo říct, že od chvíle, kdy se naučí mluvit, nezavřou pusu. Někdy mluví dřív, než myslí, a svými prostořekými názory můžou zaskočit nejen své vrstevníky, ale i dospěláky. Poznámka v žákovské "za drzé chování" nebude u dívek narozených v tomto znamení ničím neobvyklým. Úkolem rodičů je v tomto případě naučit svou dceru trochu té diplomacie.

Mívají silné rodinné vazby, ale také velkou touhu po svobodě. Jsou hodně nezávislé a jejich chování může působit rozmarně. Jenže s tímto ohnivým aspektem nic moc neuděláte, vaše dcera rozhodně není rozmazlená, je prostě rozmarná...

O čemž svědčí fakt, že její velkou vášní je utrácení. Jakmile dostane příspěvek do pokladničky nebo kapesné, připravte se na nákupní výlet s nekonečným seznamem přání. Asi jediná věc, která ji může, co se financí týče, v pozdějším věku držet trochu zkrátka, je cestování. Touha poznat svět je pro ni obrovskou motivací, jak si na takovou cestu kolem světa našetřit.

Chlapec Střelec

Klepněte pro větší obrázek

Vydržte s nervy, rodičové, váš chlapec ve Střelci je rozený dobrodruh a využije každé příležitosti, aby proměnil nejrutinnější výlet v dokonalý průzkum. Nebuďte překvapeni, pokud jeho nápadité hraní zahrnuje být pirátem na širém moři nebo člověkem na Měsíci. Malý Střelec bude mít vždy velké sny, a co víc – o energii přivést některé z nich do reality nepřijde ani v dospělosti.

Nejhorším, co pro svého syna Střelce můžete udělat, je držet ho v hnízdě. Stejně jako jeho dívčí protějšek i on dychtí po svobodě a nezávislosti. Nebojte se, miluje vás nade vše, ale tam venku je přece celý svět a je v něm tolik rohů, za které chce nakouknout!  Dejte mu dostatek svobody a on se vám pokaždé vrátí.

Jak váš syn poroste, možná zaregistrujete, jak hloubavě začne přemýšlet o životě. "Mami, a co je to krása?" Může vás zaskočit přetěžkou otázkou. Zkrátka, Střelec je tak trochu malý velký filozof. Jeho slabou stránkou je, že nemá vůbec pojem o čase. Být v pět doma znamená v jeho podání přijít v osm. Chlapci Střelci nejsou zrovna moc velcí plánovači, takže je třeba tento neduh podchytit co nejdřív. Jinak totiž může hrozit řada nedorozumění ve škole i kolektivu.

Témata: Děti, Rodičovství, Horoskopy, Psychika, Rodiče, Dospívání, Znamení podle horoskopu, Povahové rysy, Střelec, astrologie, povaha, Chlapec, Charakter, Dívka, Cyrus, Miley Cyrusová, Znamení, Svoboda, Scarlett Johanssonová, Britney Spearsová, Znamení zvěrokruhu, Dobrodruh, Filozof, Horoskop, Holčička