Maminka.czBatole

Dětská masturbace. Nepohoršujte se, je to naprosto přirozené

Jana Potužníková 19.  5.  2017
Kluci zažívají první erekci už u mámy v bříšku a holky jsou na tom podobně, co se vlhnutí týče. A masturbovat mohou i úplně malá miminka. Víte to všechno, nebo jste právě v šoku a pátráte, jak zakrýt tváře červené studem? Tak jako tak, tohle si musíte přečíst do konce!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když se řekne „masturbace“ – co přesně vás napadne? Nejspíš to budou slova jako sex, potěšení, ukojení, dělání si dobře a jim podobná. A když si tahle asociační slova dáte do souvislosti s vaším batoletem, předškolákem, potažmo dokonce miminkem v plenkách, vůbec to neladí dohromady, že ano. Je to jaksi… nevhodné. Divné. Sprosté.

Hned jsou z toho rozpaky a možná i zhnusení. A taky si možná říkáte, že mu to raději více či méně rázně zakážete a doporučíte mu, ať si to nechá na chvíle, kdy bude velké a bude z toho mít rozum. No jo – ale to se na celou věc s dětskou masturbací díváte úplně špatně. Jak totiž podotýká sexkoučka Julie Gaia Poupětová:

Dětská sexualita pod drobnohledem

„Mezi masturbací dítěte a dospělého je velký rozdíl. Dítě se nedotýká sebe samo pro to, aby dosáhlo nějakého cíle, tedy orgasmu. Dítě se dotýká sebe sama proto, aby poznalo své vlastní tělo. Je to jen přirozený způsob, jak přijmout sám sebe, budovat sebelásku, sebevědomí…“

Takže si pro začátek zkuste smazat všechno, co máte s masturbací spojené z vlastních dospělých zkušeností, a pojďte se na ni podívat očima dítěte, které svou „sexuální výchovu“ začíná už po porodu.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Batole, sexualita, Vagína, Přetahování, Protažení, Julie Gaia, Sexuální život, Důležitý aspekt, Přirozený způsob, Masturbace, Předškolní věk, Genitálie, Penis, Drobnohled, Mast, Učitelka, Velký vliv, Dospělý život, Partie, Malý chlapec, Paní učitelky, Sexuální výchova, Julie Gaia Poupětová