Maminka.czDětské boty

Dětské boty na léto – které vybrat a nespálit se?

Reklama 8.  6.  2015
Jaké letní boty pořídit dětem, na co si dát pozor při výběru a proč zrovna v létě nezapomínat na bačkůrky, to všechno se dozvíte v následujícím článku!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tenisky, balerínky a sandálky – ideální letní trojice

Pokud máte doma předškolní dítko, na léto si opravdu vystačíte s touto trojicí bot. V horkých dnech dětem obujte prodyšné sandále, ideálně na suchý zip. Nízké nebo kotníčkové tenisky jsou zase ideálním obutím na hřiště a na výlety. Klučicí modely v sobě nezapřou inspiracemi těmi „dospěláckými“, dívčí tenisky zase seženete v roztomilých barvách s nejrůznějšími třpytkami a obrázky. Máte doma malou parádnici, která ráda tancuje a nosí sukýnky a šaty? Balerínky budou trefou do černého! Dětská obuv Peddy  letos nabízí tzv. zvířátkovou kolekci, ve které najdete odlehčené tenisky a baleríny pro děti s obrázky zvířátek. A ke každému páru dostanete speciální zvířátkové pexeso, takže se malí neposedové zabaví už v obchodě!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na co nezapomenout při výběru dětských letních bot

Důležité je si na trhu správně vybrat u renomované značky s kvalitními modely a použitými technologiemi. I v tomto období vybírejte boty s kulatou špičkou, která dítěti poskytne dostatek místa pro prsty, špičatý tvar obuvi způsobuje nejrůznější deformity, které byste pak dlouho a těžce napravovali. Obzvlášť v horkých měsících roku se zaměřte na materiál svršku. Ten by měl být dostatečně prodyšný a měl by také absorbovat vlhkost. Pokud dítěti kupujete na léto uzavřenou botu, zkontrolujte také stélku. Dětská nožka se hodně potí, nejvíc pak právě na plošce nohy. Bota by tak v ideálním případě měla mít savou vyjímatelnou vložku. Zajímají vás další tipy jak vybírat bezpečnou dětskou obuv?

Podívejte se na video rozhovor s uznávaným dětským ortopedem:

Letní měsíce jsou ideální dobou na výměnu přezůvek

Máte děti školkou nebo školou povinné? Pak určitě víte, že prázdniny jsou ideální dobou na výměnu přezůvek, bačkůrek a bot na tělocvik. I když dítěti pořizujete sebekvalitnější kus, po roce každodenního nošení jsou boty většinou na odpis. Nové přezůvky do školky vybírejte i podle toho, jestli mají certifikaci. Osvědčení ŽIRAFA je certifikát, který získávají jen takové zdravé bačkůrky, které jsou zdravotně nezávadné a podporují zdravý vývoj dětského chodidla.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Náš tip: Obuv pro děti na léto i do školy vybírejte u české renomované značky dětské obuvi Peddy.

Témata: Dětské boty, Dětská obuv na Heureka.cz