Maminka.czTěhotenství

Dětské soutěže krásy: Roztomilé nebo zvrácené? (fotogalerie)

LH 3.  6.  2012
Dětské soutěže krásy: Roztomilé nebo zvrácené? (fotogalerie)
Soutěže krásy malých holčiček se čas od času pořádají i u nás. Jen v Americe ale nabírají tu pravou bizarnost. Podobu, kterou dětským tvářičkám vtiskují jejich vlastní matky je přinejmenším kontroverzní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výrazný make-up, nalakované nehty, odvážné šatičky a boty na podpatku jsou základní výbavou malých krásek. Zřejmě to ale k dostatečně sexy vzhledu tak docela nestačí… Kdo chce dnes uspět, musí přítvrdit. „Výhrychtivé“ matky se uchylují k tvrdšímu kalibru a svým malým holčičkám začaly barvit vlasy, trhat obočí (voskem!) a bělit zuby. Výjimkou není ani umělý chrup, který nahrazuje nedokonalé mléčné zuby.

Příkladem za všechny je americká televizní soutěž "Mississippi Sweet Pea Pageant", která je jakousi obdobou soutěže krásy pro holčičky ve věku od 3 do 7 let. Fotografie zachycují podivnou atmosféru ze zákulisí, kde si matky realizují své nesplněné ambice.

ČTĚTE TAKÉ: Horoskop na červen 2012

Co si o dětských soutěžích krásy myslíte vy? Podělte se s ostatními o svůj názor. (Hlasovat můžete v anketě umístěné napravo u článku.)

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Soutěž, Foto, Mississippi, Fotogalerie, Soutěž krásy