Maminka.czGalerie

Tady je ale binec! Podívejte se, jak to vypadá v dětských pokojích - je to tak i u vás doma?

Simona Procházková 1.  10.  2022
Jít do pokoje teenagera je jako jít nakupovat do IKEA. Jdete se jenom podívat a odcházíte se šesti talíři, třemi skleničkami, miskou a příborem. A u mladších dětí je zase jisté, že šlápnete na kostičku z lega a přes plyšáky ani neustelete postel. Možná vás trochu uklidní a pobaví naše galerie fotek, které dokazují, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Podívejte se.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak udržet dětský pokoj aspoň chvíli uklizený, to je věčné téma mnoha rodičů. Děti dokážou vytvořit neuvěřitelný nepořádek doslova během chvilky, a co víc – s potěšením si v něm libují. Co pak najdete na jedné hromadě? Třeba naházené knížky, hračky, kousky oblečení, pastelky, zbytky svačin, nedokončená díla z lega, modelínu, švihadlo na tělocvik, hokejku na florbal nebo třeba tenisovou raketu, výkresy, kameny z vycházky, ohryzky od jablek, hrnečky od kakaa a tak dále... Malým divochům (a většinou ani dospívajícím školákům) to nijak zásadně nepřekáží. Dokážou se nad všudypřítomný nepořádek obdivuhodně povznést a často to vypadá, že ho snad ani nevnímají.

VIDEO: Jak naučit děti uklízet?

Úklid je totiž přece děsná nuda a proč vlastně všechna ta auta, panenky, stavebnice nebo zmuchlané mikiny uklízet a někam ukládat, když je zase za chvíli můžu potřebovat? A proč odnášet použité skleničky do kuchyně, vždyť tady nikomu nevadí...

Patříte mezi pořádkumilovné rodiče, které vytáčí nehorázný binec a chaos, které vaše ratolesti vyprodukují, a konflikty kvůli úklidu jsou u vás doma na denním pořádku? Snažte se zůstat nad věcí, nezapomínejte, že děti mají obvykle jiné představy o pořádku než my, rodiče, a prohlédněte si fotky v naší galerii, třeba vás aspoň trochu uklidní.

Témata: Děti, Galerie, Instagram, Dětství, Rodina a vy, Fotografie, Rodiče, Sam, Dětské pokoje, Hokej, Výkres, Pokojíček, Dětský pokoj, Dětský, Dětský pokojíček, Pokoj, Příbor, Plyšák, Talíř, Fotka, Miska, Postel, Desná, Povzdech, Chaos