Maminka.czTipy redakce

I dezinfekční gel na ruce může být příjemný. Kosmetické tipy, které se vždycky hodí

wall 30.  9.  2020
Ještě loni jsme je moc neznali, letos už si bez nich kabelky neumíme představit. Řeč je o dezinfekcích na ruce. A my jsme narazili na takové, které nejenže dobře poslouží, ale navíc i voní a jsou příjemné na použití, a to i pro děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Český výrobce kosmetiky Manufaktura zareagoval na nevídanou poptávku po antibakteriálních gelech nabídkou šetrných a účinných dezinfekčních gelů. A rozšířil v tomto směru svou nabídku, která zahrnovala léty osvědčenou dezinfekci s mátovou vůní. 

Novinky se pyšní vylepšeným, ještě šetrnějším složením, malým praktickým balením, které se vejde do každé kabelky, povedeným designem a novými vůněmi, díky kterým se aplikace dezinfekčního prostředku stane příjemným provoněným rituálem. 

Ženskost, něžnost, divokost! Pestré legíny, princeznovské šaty a další tipy do šatníku

Spoustu lidí potěší ovocná vůně meruňky, dětem se bude líbit extra jemný gel s vtipným motivem prasátka, vhodný i pro citlivou pokožku. Dezinfekční gely obsahují 70 % lihu, antiseptický výtažek z tea tree, zjemňující panthenol a přírodní výtažky z ovoce a bylin. Neobsahují dráždivý peroxid vodíku, takže nadměrně nevysušují pokožku, a hodí se tak i pro častější použití. Jejich účinnost proti bakteriím, plísním a obaleným virům včetně COVID-19 a chřipky je ověřena Státním zdravotním ústavem, rychle se vstřebávají a nelepí. 

Naším dalším tipem je zvláčňující zinková mastička od značky Dulcia Natural. Pomáhá při různých typech zapařenin, akné, oparech. Hodí se i na jemnou pokožku a podporuje její správné funkce. Olejová složka krému obsahuje antibakteriální kokosový olej, léčivý konopný olej, zvláčňující olivový olej a lehko vstřebatelný hydratační hroznový olej. Kombinace vzácných olejů umocňuje hojivou a regenerační sílu krému, která pokožku zvláčňuje, podporuje tvorbu nového epitelu, čímž se rychle regeneruje, vyhlazuje a sjednocuje.

Vyrazte na rodinný výlet vlakem. Kam se vydat a proč je to lepší než jet autem?

A do třetice? Tip na kosmetiku z oslího mléka. K péči o pleť se používalo již ve starověkém Egyptě. Traduje se, že koupel v oslím mléce byla oblíbeným kosmetickým rituálem, který si pravidelně dopřávala Kleopatra, a na jeho účinky údajně nedala dopustit ani rakouská císařovna Sissi.

Mléko obecně se v kosmetických přípravcích používá poměrně často a není se čemu divit. Obsahuje bílkoviny, vápník a celou řadu vitamínů a dalších složek, které jsou pokožce velmi prospěšné. V kosmetických přípravcích se využívá síly kravského mléka, kozího mléka a také mléka oslího. Oslí mléko je považováno za nejvýživnější z uvedených, obsahuje největší množství vitaminu C, který dodává pokožce hydrataci a má vliv na produkci kolagenu v pleti.

Obsahuje také velké množství nasycených mastných kyselin. Kyselina mléčná pleť hydratuje a má schopnost vázat na sebe vlhkost. Přípravky s obsahem oslího mléka jsou dobře snášeny alergiky a také lidmi, kteří mají problematickou pleť a trpí akné, psoriázou nebo ekzémy. Kosmetika značky Olive je k dostání v e-shopu Minoan Style.

Roušky nestačí. Mnohem víc vytírejte, přezouvejte se a perte!
Naučte děti dobře si mýt ruce: Je lepší mýdlo, nebo dezinfekce?
Témata: Zdraví, Tipy redakce, Legíny, Nákupní tipy, Vyzkoušeli jsme, Natura, Máťa, Egypt, Císařovna, Nátura, Účinnost, Mléko, Kos, Kabelka, Olive, Mastný, Olej, Kleopatra, Státní zdravotní ústav, Tip, Císařovna Sissi, Pokožka, Akné, Gel, Hod, Zdraví na Heureka.cz