Maminka.czTěhotenství a porod

Díky vitamínům a minerálům zdravá a krásná i v těhotenství

Reklama 9.  6.  2014
Díky vitamínům a minerálům zdravá a krásná i v těhotenství
Mateřství je jedním z nejkrásnějších okamžiků v životě ženy. Aby se děťátko správně vyvíjelo, potřebuje množství důležitých látek, které si odebírá z matčina organizmu. Doplňky stravy s obsahem vitaminů a minerálů odborníci doporučují těhotným a kojícím ženám především proto, aby se vyrovnal nedostatek těchto látek v běžné potravě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každá žena, která je těhotná anebo těhotenství aktuálně plánuje, by měla svému organismu dopřát zdravou a vyváženou stravu a optimální množství vitamínů a minerálů. Doporučuje se zařadit do jídelníčku alespoň dvakrát týdně mořské ryby a co nejčastěji konzumovat mléčné výrobky. Tím zajistí budoucí maminka dítěti i sobě dostatečný přívod bílkovin a vápníku. Mléka by si těhotné ženy měly dopřávat až půl litru každý den a k tomu přidat ještě jogurty, sýry a další mléčné výrobky. Alespoň pětkrát denně si v těhotenství pochutnejte také na porci ovoce a zeleniny, abyste měla dostatek vitaminu C a vlákniny, a vyvarujte se konzumace hovězího masa pocházejícího ze starších zvířat, nadměrné spotřebě tuků a tučných jídel. Co se týče doplňků stravy, radí odborníci pravidelné užívání přípravků s obsahem vitaminu B, C a E, kyseliny listové, zinku a nenasycených mastných kyselin. Vhodný je například doplněk stravy Elasti-Q Vitamins & Minerals, který se těší velké oblibě budoucích maminek.

Elasti-Q Vitamins & Minerals mají výjimečné a unikátní složení, které zajišťuje přísun základních vitaminů a minerálů přínosných pro období plánování těhotenství, v jeho průběhu a i při kojení. Jednotlivé složky tohoto multiminerálního a multivitamínového přípravku jsou koncipovány s ohledem na hormonální změny v organismu ženy. Kyselina listová napomáhá procesu dělení a diferenciaci buněk a k normální krvetvorbě a růstu zárodečných tkání během těhotenství. Vitaminy B6 a B12 snižují míru únavy a vyčerpání, přispívají k tvorbě červených krvinek, navíc také pomáhají posilovat imunitu podobně jako vitamin C, který navíc pomáhá k vstřebávání železa. Vitamin D přispívá k vstřebávání vápníku, což je důležité pro stav zubů a kostí. Zinek přispívá k syntéze DNA a zároveň má blahodárný účinek na nehty, vlasy a vzhled kůže.

Elasti-Q Vitamins and Minerals je unikátní nejen svým složením, ale hlavně prodlouženým vstřebáváním účinných látek. Žádný jiný přípravek na trhu totiž nenabízí obdobný systém prodlouženého, postupného uvolňování minerálů a vitamínů, díky němuž budoucí maminka využije maximum všech potřebných prvků.

Video