Maminka.czDílnička

Dílnička: Roztomilé papírové myšky zvládnete vytvořit i s těmi nejmenšími

Simona Formánková 1.  6.  2021
Jsou vaše děti milovníci zvířátek? Vytvořte s nimi nebo pro ně například ke Dni dětí takovouto papírovou myšku. Protože je naprosto jednoduchá, zvládnete ji i s těmi nejmenšími.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ke Dni dětí nemusíte kupovat pouze drahé hračky nebo sladkosti. Děti určitě ocení i čas, který s nimi strávíte ať už tvořením těchto myšek nebo jakkoli jinak. Pokud budete mít těchto výrobků dost, lze je použít ke hře na kočku a myš. 

Poschovávejte papírové myšky na zahradě, v bytě nebo kdekoli, kde je to vhodné. Pod každou z nich dejte odměnu (například bonbónek) a nechte děti, aby se změnily v mlsné kočky. Co myslíte, najdou kočičky všechny schované myšičky?

Co budete k výrobě potřebovat:

  • barevné papíry
  • tužku
  • nůžky
  • lepidlo Herkules
  • pohyblivá očička na tvoření

Jak na to

Začneme tím, že si od ruky nebo pomocí šablony nakreslíme dostatečně velké kolečko. Vystřihneme ho a následně do poloviny nastřihneme. Nově vzniklé konce slepíme pomocí lepidla k sobě s přibližně centimetrovým přesahem. Tímto máme hotové tělo myšky.

Na hlavičku použijeme papír ve stejné barvě, ve které máme tělo myšky. Přehneme napůl a u místa přehybu nakreslíme tvar poloviny srdce. Po vystřižení tak budeme mít srdíčko s identicky stejnými stranami. Přehneme ho napůl a poté ještě zhruba v jedné třetině. Tímto krokem vytvoříme obličej a ouška. 

Z černého tvrdého papíru vystřihneme malé kolečko a šest zhruba stejných tenkých proužků. Tyto proužky přilepujeme na kulatý základ. Vždy tři z jedné a tři z druhé strany. Tímto nám vznikne myší čumáček s fousky. Pokud by vám fousky nešly snadno přilepit, pomozte si například hrotem tužky. 

Nakonec pomocí lepidla Herkules spojíme papírové tělo a hlavičku myšky k sobě a máme hotovo.

Dílnička: Takové přáníčko s tulipány potěší každou maminku
Dílnička: Tuto květinu zvládnou vyrobit s vaší pomocí i ti nejmenší
Témata: Video, Dílnička, Jak na to, Tvoření, Výtvarné aktivity, Fantazie, Volný čas, Tipy na dárky, Hračky, Kočka, Den dětí, Lepidlo, Myška, Papír, Herkules, Zvířátka