Maminka.czDílnička

Dílnička: Vyrobte obal na prázdninový deník, zvládnou to i předškoláci

wall 5.  8.  2020
Píšou nebo kreslí si vaše děti prázdninový deník, kroniku letních zážitků? Pokud ne, ještě s tím mohou začít. A určitě ocení, když jim pomůžete na takový sešit vyrobit obal. Může být zcela osobní, originální a přitom hotový za malou chvilku. 

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tentokrát jsme v naší Dílničce, v níž mimo jiné používáme lepidlo Herkules, chtěli vyrobit něco, co se bude dětem líbit, zvládnou to a ještě to budou moci používat. Proto padla volba na obal na prázdninový deník, do kterého si děti mohou kreslit, případně psát svoje letní zážitky, lepit vstupenky a podobně. 

Dát dohromady pomůcky nebylo těžké, krom sešitu byl potřeba balicí papír, lepidlo, časopisy, letáky, ideálně o cestování. Na tiskárně jsme vytiskli rodinné i ilustrační fotky a také otisky různých pasových razítek, piktogramy evokující cestování a podobně.

Kolik slov skutečně mají umět dvouleté děti. Hlavně na ně nikdy nešišlejte!

Dcera si přála vyzdobit deník pomocí raznice ve tvaru hvězdiček, tak jsme přidali i tu, samolepky a provázek. Chybu neuděláte ani s různými třpytkami, podle přání vašeho potomka. Jestli můžeme radit, nejdříve si vše připravte, abyste během tvoření nemuseli nic hledat. 

Pak začněte výrobou samotného obalu z balicího papíru, s ním dětem pomozte. Ale jeho výzdobu už nechte na nich, i když budete mít tendenci do ní mluvit, protože vy sami byste možná výzdobu pojali jinak. 

Dílnička: Jak si snadno vyrobit dekoraci do pokojíčku ve tvaru jednorožce?
Domeček v kufříku zvládnete i vy. Zapojte děti, bude je to bavit
Témata: Video, Dílnička, Předškolák, Školák, Dovolená s dětmi, Praktické rady, Cestování, Jak na to, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Tvoření, Prázdniny, Za zábavou, Cestujeme, Léto s tebou, deník, Děti, Zážitek, Papír, Herkules, Obal, Sešit