Maminka.czPodcasty

Distanční výuka: Rodiče, buďme v klidu. Povinnosti nemáme téměř žádné!

redakce 18.  10.  2020
Damoklův meč v podobě vzdělávání doma visí nad námi všemi. Na jaře jsme už všichni zkusili, že vzdělávat děti jednoduché není. Naši kolegyni Terezu Víchovou zajímalo především to, co jako rodiče musíme, pokud se školy zavřou. Jaké povinnosti máme my, jaké dítě a jaké škola? V novém podcastu se o rady podělila Michaela Veselá z iniciativy Vaše práva ve škole.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Berme to třeba takhle, rodiče i škola by se měli snažit vyjít si navzájem vstříc. Samozřejmě, v rámci možností. 

Poslechněte si náš podcast, stačí kliknout na bílou šipku. 

00:00:0000:00:00

Michaela Veselá z iniciativy Vaše práva ve škole nás trochu uklidňuje. A trochu uklidnění – samozřejmě nechce asi žádný rodič proti učiteli bojovat, ale vzájemně si vyjasnit, co jsme doma schopni zaručit a zařídit a co už je za našimi možnostmi, nám určitě uleví.

Především děti na prvním stupni logicky ještě nejsou schopné v klidu zasednout k počítači a strávit tu plně soustředěné čtyři hodiny. Takže se to po nich ani chtít nedá a výuka doma bude opět spíš improvizací v rámci vůle každého rodiče.

Podcast: Ženám, které chtějí po ambulantním porodu odejít z porodnice, zdravotníci brání
Podcast Kristýna Dolejšová: Holky i kluky hodně moc ovlivňuje Instagram. Co mohou dělat rodiče?
Témata: Podcasty, Časopis Maminka, Rodiče, Školství, Školák, Základní škola, Školy, Střední škola, Výuka, Distanční výuka, Michaela Veselá, Vaš, Dis, Škola, Tereza Víchová, Klid, Povinnost

Video