Maminka.czHoroskopy

Dítě ve znamení Váhy bývá miláčkem učitelů, ale často klame tělem

redakce 19.  10.  2017
Máte krásné dítě. Máte chytré dítě. Máte dítě, které obdivují všechny vaše kamarádky a většina lidí, které náhodně potkáte. Tyto tři věty si opakujte co nejčastěji – zejména ve chvílích, kdy vám vaše dokonalá malá Váha poleze na nervy. A že vám na nervy poleze, na to můžete vzít jed. Proč? Protože to je Váha!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

VÁHY

Ve znamení Vah se Slunce nachází od 22. září 2017 22.01 SELČ do 23. října 2017 07.28 SELČ      

Co teď a co potom?  

Váha je od malička estét. Váha chce mít ve všem pořádek a touží po dokonale sladěném okolí. A to, na co velmi brzy narazíte – Váha klame tělem. Na první pohled působí jako krásné rozumné miminko, později jako krásný vyrovnaný člověk.

Když mu však budete vnucovat něco, co se mu nelíbí, bude jeho reakce neobyčejně tvrdá. Nebude se hádat, protože to považuje za nedůstojné. Nebude zvyšovat hlas, protože je to zbytečná ztráta energie. Bude prostě a jednoduše trvat na svém.

Můžete ji sice ke změně stanoviska zkusit přemluvit, ale bude vám to málo platné. Nezapomeňte, že staří astrologové označovali Váhu jako jediné věcné znamení (ostatní jsou zvířecí – jako třeba Beran, nebo lidská – jako třeba Blíženci). Váha má sice smysl pro krásu i pro romantiku, ale když přijde na věc, vítězí pragmatismus.  

Erotický horoskop na říjen. Co vám předpovídají hvězdy tento měsíc?

Váha a ostatní lidé

Mezi děti do školky se těší a vyloženě mezi ně zapadne. Navíc bývá miláčkem učitelů a později nadřízených. Pravidla dodržuje ne proto, že musí, ale proto, že jí pohyb v předem daných mantinelech dává pocit bezpečí.

Se svými vrstevníky vychází bez problémů. Každého vyslechne, s každým najde společnou řeč. Navíc mezi svými kolegy záhy začne fungovat jako smírčí soudce, který pomůže rozhádaným kamarádům najít společnou řeč.

K tomu, aby hráli fér, donutí i učitele. Pocit, že by pasivně přihlížela nespravedlnosti, ji upřímně děsí. Není tedy divu, že se z Vah stávají úspěšní soudcové nebo velmi kvalitní mediátoři rodinných sporů. Jde o povolání, které vykonává celým svým srdcem. Vnáší tím rovnováhu do rozkolísaného vnějšího světa, což bere za své poslání.

Jaká jste máma podle horoskopu? Poznáváte se?

Nechá si poradit, ale manipulovat jí nedokážete

Když přijde na jakékoliv zásadní životní rozhodnutí, bude Váha do nekonečna analyzovat všechny možnosti, které má, a bude z nich velice pečlivě vybírat. Navíc je velice šikovná, obratná a elegantní, což je další problém.

Bude se věnovat softballu, tanci, nebo judu? Bude školu reprezentovat na olympiádách z češtiny, chemie, nebo bude závodit v běhu? A co ochotnický kroužek, jehož sloupem nepochybně je? Další hrůza vypukne ohledně vyššího vzdělání.

Hlásí se na pět naprosto odlišných vysokých a na všechny se dostane. Pak máte doma právníka, který dělá pro radost bytový design, nebo biochemika, který studuje právo a chce se zabývat ochranou duševního vlastnictví ve vědě.

https://www.dama.cz/clanek/vahy-nemaji-rady-prekvapeni-nesnasi-hadky-jake-je-toto-znameni

Mezilidské vztahy

Na to, že má kolem sebe pořád spoustu kamarádů, jste zvyklí už od školky. Potíž je v tom, že na to, aby z kamarádů udělala své životní lásky, nikterak nepospíchá. Váha je sice bez rozdílu pohlaví neobyčejně přitažlivá (vládkyně Venuše se nezapře), ale s erotikou moc kamarád není.

Ráda se drží za ruku, ráda se mazlí, ale se sexem nepospíchá. Než se před někým otevře, chce dlouhé namlouvání a pocit naprosté jistoty, který je pro ni základem jakéhokoliv úspěšného vztahu.

Dítě ve znamení BERANA: Připravte se na život vedle sopky

Co ji baví?  

Stručně řečeno – všechno, do čeho se pustí s vášní. Miluje sladěné oblečení, které však nemusí být drahé. Má ráda drobné, malé a kvalitní šperky, příjemné nenápadné vůně a tichou romantickou hudbu. Moc ráda zařizuje byty a zahrady – dokonce tak dobře, že se z ní stává zahradní architekt.

Je sice bez diplomu, ale o to větší úspěchy jeho návrhy mají. Jejím dalším koníčkem (o němž se však nemluví), je shánění klepů a všemožných informací, které se týkají jejích blízkých. Můžete však být klidní – většinou jich nezneužije. Pocit, že ví, jí naprosto stačí.

Vztahy k ostatním znamením

Zdálo by se, že jsou naprosto jednoduché, protože Váha prostě vyjde se všemi. Stará astrologická pravda říká, že s kým nevyjde, s tím vyběhne – a vy velice rychle pochopíte, že to tak opravdu je.

Bez problémů vychází s Vodnáři, s nimiž se vzájemně dělí o své vize. Stejně skvělé vztahy má s Blíženci, s nimiž si povídá ráda, často a s chutí.

S ostatními Vahami se domluví, ale přes veškeré porozumění v nich vidí tak trochu soupeře. Oblíbenými životními druhy, ale i spolupracovníky bývají Střelci a Lvi. Ti jí většinou dokážou dodat energii a když je potřeba, za Váhu i rozhodnou.

Dítě ve znamení Blížence: Nechte ho volně dýchat, umí ze života dostat to nejlepší!

Vztahy s Beranem bývají velice komplikované. Na jedné straně bez sebe nedokážou žít, ale na druhé to vypadá, jako by byli největší nepřátelé. Jejich vztah je však obdivuhodně stálý. Pokud se z nich stanou manželé, vydrží spolu opravdu až do smrti. S Raky a Kozorohy to lehké nemají. Obě tato znamení si myslí, že je Váha líná, a málokdy si uvědomí, že právě její přemýšlení je zachránilo před nejedním průšvihem.

S Býkem se liší v názorech na vnější prezentaci. Zatímco Býk chce, aby byl jeho společenský status na první pohled zřejmý, Váha dává přednost subtilnějšímu projevu. S Rybami je to těžké. Váha je většinou bere jako svého soupeře. To, co spolu udržují, se dá označit jako zdvořilé, nicméně ozbrojené příměří.

S Pannami se domlouvají hodně těžko. Panny mají pocit, že zbytečně dumají právě tam, kde by měly přiložit ruku k dílu. Štíři na nich obdivují jejich smysl pro spravedlnost a taky to, že nedovolí, aby jim moc mluvili do života…

Čím vám Váha obohatí život

V první řadě svým půvabem, s nímž zvládá všechno, před co ji život postaví. Dále smyslem pro krásu, s nímž dokáže i ze značně zanedbaného okolí vytvořit místo, ve kterém je radost pobývat. V neposlední řadě svým smyslem pro spravedlnost. Pokud narazí na něco, co se jí zdá nefér, nepovolí, dokud všechno nedá do pořádku. A o tom, že je pořádek pro Váhu důležitý, nepochybujte.

Stejně tak se na vás pozitivně podepíše svým kuchařským a cukrářským uměním. Všichni zrozenci Vah vaří moc rádi a dobře. Navíc vědí, že se jíst musí i očima. To, co podají na stůl, se dá bez přehánění označit za malé umělecké dílo. Pyšná Váha pak sedí u stolu, pozoruje, jak vám chutná, a je jí neobyčejně dobře…

Co vás čeká v příštím roce? Horoskop pro všechna znamení na rok 2020 od Martiny Boháčové najdete zde.

Témata: Horoskopy, Časopis Betynka, váhy, učitel, olympiáda, bytový design, Mezilidské vztahy, Ticho, Milá, Ztráta, Status, Vnější svět, První pohled, Životní rozhodnutí, Venuše, Krásné dítě, Beran, Ostatní znamení, Znamení, Miláček, Obdiv, Rodinný spor, SELČ, Mantinel, Kamarád