Maminka.czZdraví

Dloube se v nose a pak to polyká? Nechte ho, bude zdravější

redakce 15.  6.  2018
Dloube se v nose a pak to polyká? Nechte ho, bude zdravější
Alespoň to tvrdí studie, ve které její autor uvádí, že na dloubání v nose není nic špatného. A pokud to, co v nose vylovíte, později sníte, tím líp. Prospívá to totiž vašemu zdraví.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Většině rodičů může toto tvrzení připadat nechutné, ale kanadský profesor Scott Napper tvrdí, že konzumace "holubů" může zlepšit zdraví a imunitu. Dokonce to prý svědčí i zubům

Zaschlý hlen totiž obsahuje koktejl antiseptických enzymů, které dokážou oslabit různé druhy bakterií.  Je to prý podobné jako u očkování. Tím, že potom člověk hlen spolkne, vystaví svůj organismus těmto oslabeným mikroorganismům, díky kterým může náš imunitní systém produkovat protilátky.

ČTĚTE TAKÉ: 8 nechutných věcí, o kterých doufáte, že je vaše děti nedělají. Pravděpodobně ano

Dalším benefitem pojídání "holubů" je údajně fakt, že jejich konzumace pomáhá chránit zuby před škodlivými bakteriemi.

Nechutný zlozvyk: dloubání v nose, jak s ním můžu bojovat?

Nešťourej se v nose!

Profesor Napper dokonce doslova říká, že příroda nám sama dává najevo, co je zdravé jíst a co ne. A pokud máte nutkání sníst obsah svého nosu, je to v pořádku. 

Dodává také, že podle něj děláme z hlediska prospěšnosti zdraví velkou chybu, když se snažíme žít ve sterilní čistotě. Na tom určitě něco bude, i tak ale nevíme, kolik rodičů to přesvědčí, aby nechali své děti konzumovat vlastní "šušně". Nebo se mýlíme?

Před dětmi a po nich! Tohle jsou šokující proměny žen, které změnilo mateřství

Není to tak dávno, co byla v časopise Pediatrics publikována jiná studie poukazující na souvislost mezi cucáním palce a kousáním nehtů u dětí a rozvojem alergií. Děti, které si prý koušou nehty, mají menší riziko rozvoje alergií. Psali jsme o tom tady.

Šťourají se vaše děti v nose a vadí vám to?

Proč bychom měli nechat děti cucat si palce a kousat nehty? Budete překvapeni
Pravda o mateřství? Vypadá přesně takhle, ukazují statečné mámy
Podle českých lékařů dětem časté koupání škodí. Přehnaná hygiena pokožce neprospívá

 

 

 

Témata: Zdraví, Alergie, Profesor, Kousání, Holub, Enzym, Konzumace, Bakterie, Malé riziko, Nehty, Studie, Nos, Škodlivá bakterie, Profil, Český lékař, Hlen, Koktejl, Protilátky, Pediatrics, Pól, Pojídání, Imunitní systém, Zdraví na Heureka.cz