Maminka.czTipy na čtení

DobroDruhům: Tereza Ramba jako autorka originálního cestopisu

wall 13.  11.  2020
Veliká škoda, že je momentálně cestování tak omezené. Protože když si člověk vezme do ruky knihu jako Dobrodruhům od herečky a cestovatelky Terezy Ramby, hned by někam vyrazil.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cestování si nikdy nenaplánujete na sto procent – vždy vás něco překvapí. Ví to i oblíbená herečka a cestovatelka Tereza Ramba. Během dvou let navštívila dvacet zemí a rozepsala se o jejich známých i nečekaných podobách v originálním autorském cestopise nazvaném DobroDruhům. 

Její autorský jazyk nemusí sednout každému, ale nás Terezin hravý a emotivní styl baví. Nejsou to jen povrchní dojmy a fotky na sociální sítě, Ramba je dobrá pozorovatelka. Kniha je navíc povedená i po grafické stránce a také, pokud jde o celkové zpracování. 

Knížky pro děti: Sopky, strašidla v metru a muzeum plné neskutečných hub

Ať už máte sami neklidného cestovatelského ducha, nebo radši jenom jezdíte prstem po mapě, Tereziny zážitky v kombinaci s autentickými fotografiemi a ilustracemi jsou natolik inspirující, že vás popadne touha někam vyrazit, jakmile to bude jen trochu víc možné. 

"Když člověk cestuje s otevřenou hlavou a bez plánu, dostává se mu pak výhod překvapení. Já se strašně ráda divím. To je ten důvod, proč cestuju. Divit se, to mi jde. Přijedu a rovnou se začnu divit," píše autorka s tím, že knihu věnovala všem dobrodruhům.

Kam se určitě podívat

A to jak těm, kteří s batohem jedou až na konec světa, tak těm, kdo potřebují pošťouchnout, aby někam vyrazili, a koneckonců i těm, kteří cestovat z různých důvodů nemohou anebo prostě radši sedí doma zachumlaní s čajem, sní a cestují prstem po mapě.  

Nechybí tipy a triky, co si vzít s sebou, kam se určitě podívat a jakým místům se vyhnout. Jak si poradit s medvědem, divokým psem, pijavicí i chrápajícím spolupoutníkem. 

Autoři knihu DobroDruhům – krom Terezy Ramby také její sestra Sára coby ilustrátorka či její manžel Matyáš coby fotograf – nedávno pokřtili. Křest oživila také vernisáž výstavy Sářiných obrazů.

Netradiční cestopis vyšel v nakladatelství Bizbooks, doporučená cena 499 korun. 

To je nádhera! Tereza Ramba v unikátním večerníčku ze střechy Lucerny
Cesta do divočiny, jakou vaše děti ještě nezažily. A vy s nimi!
Tohle potřebujete! Velký průvodce s tipy na cestování po Česku s dětmi
Témata: Tipy na výlet, Maminka cestuje, auto, Cestujeme, Vánoce 2020, Tipy na dárky, Knihy, Tipy na čtení, Nákupní tipy, vernisáž, Nakladatelství, Tereza Ramba, Autorka, Cestování, Terezina, Bizbooks, Autor, Matyáš, Konec světa, Cestopis, Dobrodruh, Tereza Rambo, Kniha, Terezin, Originál, Knihy na Heureka.cz