Maminka.czInstagram

Doktoři jsou prostě někdy potřeba, píše Marie Doležalová po porodu

kog 25.  3.  2020
Herečka a blogerka Marie Doležalová se už nějakou dobu raduje z druhého miminka. Přivedla ho na svět, ještě než byla vyhlášená celostátní karanténa. Před termínem. A teď se na Instagramu svěřila, jak její druhý porod probíhal. "Doktoři jsou (někdy) potřeba," přiznává tahle alternativní maminka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Marie Doležalová je patronkou projektu časopisu Maminka Chci si rodit po svém. V rozhovoru se svěřila se, že její první dcera Alfréda přišla na svět za poněkud dramatických okolností, přitom těhotenství měla ukázkové. "Všechno bylo během těhotenství v pořádku, všechny kontroly, celý porod ozvy v pohodě, a pak se narodilo miminko, které nedýchalo. V tu chvíli jsem byla sakra ráda, že jsem byla v Podolí, kde je perfektní neonatální péče," popsala. Proto i druhé miminko, syn Rudolf, přišel na svět právě v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze.

"Porod podruhý, Podolí podruhý, vítání občánka ve svým životě podruhý. Podruhý teda taky odnášení miminka ze sálu a moje osamělý koukání do stropu, i když šťastný, že je na světě. Podruhý čuchání k miminku až ráno, mezi přístrojema, podruhý čekání na doktorky a jejich verdikty...," píše na Instagramu Marie. 

Marie Doležalová má syna, na svět přišel nečekaně. Jak se jmenuje?

V rozhovoru pro Maminku přiznala, že právě proto, že Alfí měla komplikovanější příchod na svět, má zvláštní vztah k domácím porodům. A i v případě porodu druhého dítěte si zase potvrdila, že svěřit se do rukou odborníků je občas na místě. Její syn totiž přišel na svět neplánovaně před termínem: "Rudy přišel na svět tak STEJNĚ jako Alfí, i když z jinejch důvodů! Asi aby jeho alternativní maminka už podruhé uznala, že nezáleží na tom jak, ale ŽE přijde na svět. Aby uznala, že doktoři jsou prostě (někdy) potřeba," připouští známá herečka a blogerka. 

Aneta Krejčíková: Porod doma je těžké si prosadit! Lidi tvrdí, že jsem se zbláznila

Zároveň si postěžovala, že opět ji čeká to náročný období po porodu – šestinedělí: "Podruhý je tu šestinedělí. Podruhý zjišťuju, že jsou věci, co mi nikdo neřek. Že přes tu všechnu krásu mě to bude trhat, že budu hledat místo pro to nový a nový místo pro to starý... že můj starej hnusnej perfekcionismus vystrčí drápy a bude mě rvát na dva kusy výčitkama, že ani jeden z nich nedostává to všechno, co by měl!!"

Marie Doležalová: A je to tady zase! Vytahané břicho, povolený zadek a kila navíc

Malé Alfrédě budou dva roky v srpnu. Maruška ji stále kojí, takže teď bude muset zvládat obě děti: "Kojím oba. A je to skvělý. Alfréda kouká od pravýho prsa k levýmu na Rudolfa a od začátku chápe, že se bude DĚLIT, ale dostane taky všechno. Žádný utěšování prosím, vím, že to bude všechno super (A už je!!!)," svěřila se svým fanouškům na Instagramu a zároveň jim popřála krásnou karanténu. 

Marie Doležalová pro časopis a web Maminka píše pravidelně fejetony. Přečíst si je můžete TADY.

Můj porod, moje volba: Přidejte se k výzvě Chci si rodit po svém!
Nemůžete mít muže u porodu? Vezměte si jeho propocené triko, radí psycholožka
Témata: Porod, Slavní rodiče, Slavné maminky, Miminko, Instagram, Marie Doležalová, muž u porodu, Chci si rodit po svém, Herečka, Maruška, Doktor, Pór, Podolí, Blogerka, Máří, Rudolf, Potřeba, Alfréd, Karanténa, Praha