Maminka.czRodina

Co nachystala ČT na Boží hod? Novou pohádku Šťastný smolař

Bohumil Pražský 14.  12.  2012
Co nachystala ČT na Boží hod? Novou pohádku Šťastný smolař
Hlavním hrdinou filmové pohádky režiséra Jiřího Stracha je chlapec Filip, kterého od narození pronásleduje smůla. Jeho otec totiž chtěl přechytračit samotnou Štěstěnu. Tím ale na sebe, a hlavně na svého synka přivolal její hněv.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A aby toho nebylo málo, Filip se zamiluje do Štěstěniny dcery Haničky. Ve snaze získat její lásku, a také proto, aby se zbavil proklaté smůly, se vydává na putování světem. Jednoho dne ho čeká osudové setkání, když narazí na muže trpícího chorobným lhaním. Prolhal se dokonce tak daleko, že už ani nezná svoje jméno a říká si Kdokoliv. Kupodivu právě s pomocí tohoto povedeného kumpána svede Filip nerovný boj o svoji milovanou Haničku.

Komediální pohádka vypráví o tom, jak nesnadné je si štěstí zasloužit, ale také o tom, jak málo dělí štěstí od smůly.

Natáčení pohádky začalo krátkou zimní etapou na začátku letošního roku na Slovensku. Mimo jiné se natáčelo na hradě Pernštejn, nedaleko jihomoravské Lednice, ale také například v Ledči nad Sázavou a ve skanzenu ve slovenském Zuberci.

ČTĚTE TAKÉ: Vánoce na ČT budou nabité pohádkami i humorem

ČTĚTE TAKÉ: Vánoční pohádkové premiéry na ČT: O pokladech

Pohádku bude vysílat ČT1 v úterý 25. 12. ve 20.00 hodin.

Herecké obsazení: Filip Cíl, Ivan Trojan, Martina Zábranská, Jiří Dvořák, Dagmar Havlová, Jiřina Bohdalová, Ondřej Vetchý, Lenka Vlasáková, Josef Somr a další

Témata: Rodina, Ondřej Vetchý, Jiří Dvořák, Ivan Trojan, Jiřina Bohdalová, Osudové setkání, Šťastný, Boží hod, Skanzen, Pernštejn, Herecké obsazení, Hod, Lenka Vlasáková