Maminka.czKam s dětmi

Dopřejte si piknik nebo výlet do ZOO

Iva Endrychová 28.  8.  2015
Poslední prázdninový víkend si určitě užijete. Ať už na F.O.O.D. pikniku, v ZOO nebo třeba hledáním pokladu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

F.O.O.D. piknik

Vydavatelství Mladá fronta a časopis F.O.O.D. z divize Časopisy pořádají již popáté oblíbený F.O.O.D. piknik, který tentokrát proběhne v sobotu 29. srpna 2015 v parku Ladronka, Praha 6.

V rámci celodenního programu bude na Ladronce probíhat kuchařská show časopisu F.O.O.D. a jeho hostů. Vařit budou postupně „televizní“ šéfkuchaři Emanuele Ridi a Martin Polačko a šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Jana Vašáková. Na akci budou ochutnávky a pestré občerstvení. Představí se zde více než čtyřicet renomovaných dodavatelů, českých kulinářů a farmářů v jednotlivých prezentačních stáncích. Piknik doplní workshopy a ruční dílny.

V dětském koutku bude připraven babysitting, děti si budou moci hrát ve skákacím hradu a fotit se s maskoty časopisu Sluníčko Lízou a Pupíkem, budou zde hry pro děti, populární malování na obličej a balonky. Akci moderuje En.Dru.

Program

• Kuchařské show známých šéfkuchařů
• Živé hudební vystoupení skupiny Lake Malawi
• Velký dětský koutek
• Piknikové koše plné dobrot za speciální cenu
• Ochutnávky produktů od partnerů
• Stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
• Chill out zóna
• Soutěž o zajímavé ceny

Akce probíhá pod záštitou starostky MČ Praha 6 Ondřeje Koláře.

Více informací zde: www.foodpiknik.cz

V pražské ZOO se sejdou děti ze zkumavky

V rámci oslav 20letého výročí založení IVF kliniky v předním centru ISCARE proběhne v neděli 30. srpna od 9:30 hodinv pražské zoologické zahradě setkání dětí ze zkumavky. Organizátorům se podařilo sehnat zástupce dětí za každý rok od vzniku kliniky v roce 1995.  Setkání je zároveň pokusem o překonání rekordu v počtu nejvíce dětí ze zkumavky pohromadě.

Na setkání bude v areálu ZOO pro děti a jejich rodiče připravena řada aktivit – šmoulí show a soutěže, koncert Heidi Janků, face painting, vystoupení s kontaktním zvířátkem a spousta dalších.

A kromě toho bude se veřejnosti představí nedávno narozené mládě hrabáče.

Kouřimská skála vzpomíná na Petra Muka

 

Již tuto sobotu 29. srpna 2015 proběhne 4. ročník letního vzpomínkového festivalu v areálu Kouřimské skály v Kouřimi u Prahy. Na tradiční akci se objeví veškeré hudební formace, kterými Petr Muk během svého života prošel.

Na pódiu si společně zazpívají osobnosti české hudební pop music, které mu svým vystoupení vyznají poctu. 

Program:
Putování s pohádkou 14 - 17 hodin. 
Hudební festival 16 - 01 hodin. Během kterého vystoupí: Helena Vondráčková, Petr Kolář, Všichni Svatí, Marcela Březinová, David Deyl, Jakub Smolík, Abba Stars, České srdce, Cover trio+, B.lues, Problemz, PETR MUK BAND s hosty: Jiří Bidlo, Petr Hons, Jan Vozáry, Petr Kučera a Jan Dvořák. 

Vstupné:
300,-Kč na místě. 
Děti do 130 cm zdarma. 

Mezinárodní den orangutanů a rozloučení s prázdninami

V ZOO ve Dvoře Králové se v sobotu 29. srpna bude slavit mezinárodní den orangutanů. A děti si nově mohou zahrát geocachingovou hru Po stopách krále zoo. 

Děti si budou moci vyzkoušet lanové prolézačky a houpačky, podobné těm, které mají orangutani ve výběhu. 

Ve dvě hodiny odpoledne proběhne slavnostní otevření jihoafrické vesničky. Po celý dej ne pro děti připraveno mnoho soutěží a her. 

Další informace o programu: http://www.zoodvurkralove.cz

Skupova Plzeň 

 

V rámci projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 přijíždějí obří loutky španělské skupiny Carros de Foc otevřít festival Skupova Plzeň. Od 28. do 30. srpna potkáte v centru Plzně chodící a mluvící marionety, dvacetimetrového draka nebo létajícího ptáka. Loutky budou vystaveny v ulicích každý den odpoledne, večer pak ožijí a stanou se hlavními hvězdami speciálního site-specific představení La Niña, kde společně s desítkami akrobatů, tanečníků, muzikantů a akrobatů pod taktovkou společnosti ArtProm promění historické centrum Plzně v divadelní jeviště. Představení vzniká přímo na míru Plzni a bude vyprávět příběh holčičky, jejích hraček a splněných snů.

Skupova Plzeň proběhne od 28. 8. 2015 do 6. 9. 2015 ve dvou cyklech. První část bude věnovaná open – air produkcím, druhá přehlídce současných špičkových inscenací ze čtyř kontinentů. Druhá část začíná v prvním zářijovém týdnu. Jde o mimořádnou přehlídku špičkových loutkářských inscenací. Festival Skupova Plzeň nabídne přes 60 představení z celého světa. 

Akce se konají v těchto lokalitách open air centra Plzně, v Divadle Alfa, Divadle J.K.Tyla, Novém divadle, kreativní zóně DEPO2015, Muzeu loutek a KD Peklo.

Na programy open – air bude vstup volný, předprodej vstupenek na ostatní představení Skupovy Plzně probíhá na portálu Plzeňská vstupenka.

Více info na www.skupovaplzen.cz a www.plzen2015.cz/obriloutkyvplzni

Dožínky v Bystřici pod Pernštejnem

Bystřické centrum Eden ožije o posledním srpnovém víkendu dožínkami. Tato událaost je příležitostí pro společné oslavy sklizně a zároveň poděkováním za úrodnou sklizeň. Na edenských Dožínkách nejenže návštěvníci zažijí mnohé z tradičních zvyklostí, které se během dožínkových oslav konaly, ale také z dobových fotografií a vyprávění zjistí, jak vypadaly dožínky na Vysočině a čím se lišily od zbytku České republiky.  

Nejrušněji bude v Horácké vesničce, kde zahraje cimbálová muzika, vystoupí dětský soubor Groš, udržující horácké folklorní tradice, a k ochutnání bude nespočet regionálních potravin spjatých s koncem žní. 

Více informací: www.centrumeden.cz

Hledejte poklad v Železných horách

Národní geopark Železné hory je rozsáhlé  území plné zajímavýchh zastávek, celková rozloha geoparku je 777 km2. Národní geopark Železné hory si pro své návštěvníky ve spolupráci s informačními centry připravil právě honbu za pokladem. K tomu, abyste se k pokladu dostali, musíte odhalit heslo, které se ukrývá v tajence. Soutěž Vás nebude nic stát, pouze čas a někdy trochu námahy při přemýšlení nad jednotlivými úkoly. Pro úspěšné odhalení hesla musíte navštívit dostatečný počet soutěžních okruhů, kterých je celkem 12 a každý z nich Vás zavede na zajímavá místa na území Národního geoparku Železné hory. Za pokladem se můžete vydat pěšky nebo na kole.

Více informací na http://www.geoparkzh.cz/cs/, www.zeleznohorsky-region.cz

S mapou do trojské botanické zahrady

Pokud nevíte, co podniknout s dětmi v Praze, nabízí se vám nová možnost, a to kreslená dětská mapa s názvem „Hledej 14 NEJ!“. Holky a kluci si zahrají na detektivy a kromě toho, že je to zábava, se dozví mnoho zajímavého o flóře, která je v Troji k vidění.

Hlavní myšlenkou celé mapy je kromě hry to, aby se děti poutavým způsobem dozvěděly informace o 14 rostlinách a co je důležité, aby si je i zapamatovaly. 

Součástí kreslené mapy je 14 samolepek, které děti při objevení rostliny nalepí tam, kam patří. Cena dětské mapy je i s archem samolepek 35 Kč a je k dostání na všech pokladnách botanické zahrady.

Více informací: http://www.botanicka.cz

Běháme pro děti!

Chcete si užít příjemné odpoledne plné zábavy a sportu a zároveň tak podpořit děti z dětských domovů? Přijďte v neděli 6. 9. od 13.00 do Grill parku na Výstavišti! Motto akce zní: ,,Čím dál doběhnete, tím víc pomůžete dětem z dětských domovů na cestě do života“, neboť partneři akce odmění každý váš sportovní výkon finančním příspěvkem právě dětem z dětských domovů.

Celé odpoledne moderuje Leoš Mareš a kromě dětí z dětských domovů vystoupí kapely Mixle v piksle, MZH a Eddie Stoilow. Děti mají vstupné zdarma a navíc je pro ně připravena spousta atrakcí! Vstupenky jsou slosovatelné o hodnotné ceny.  Těšíme se na vás! Pomáhat dětem Vás bude bavit!

Více info: www.dejmedetemsanci.cz, info@dejmedetemsanci.cz

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Leoš Mareš, Zoo, Malawi, Heidi Janků, Jana Vašáková, Kouřim, Emanuele Ridi, Geocaching, Pernštejn, Příjemné odpoledne, Železné hory, Emanuel, ISCARE, Open air, Jeviště, Váša, Eden, Mapa, Tanečník, Kuchařská show, Ondřej Kolář, Kučera, Známý šéfkuchař