Maminka.czRozhovor

Dotazník pro tatínka: Jaký je Lukáš Hejlík táta?

Simona Formánková 6.  1.  2023
Znáte je z televize, sociálních sítí, divadel nebo pódií. My vám je představujeme v jiném světle, a to v jejich životní roli – roli otce. Lukáš Hejlík nám prozradil, co je na rodičovství nejtěžší, jaký byl jako dítě a čeho si nejvíc váží na své ženě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Divadelní a filmový herec Lukáš Hejlík se u široké veřejnosti zapsal do povědomí hlavně účinkováním v seriálu televize Nova Ordinace v růžové zahradě. Jeho vášní však vždy bylo jídlo, což se následně promítlo i do jeho srdečních projektů. Gastromapa Lukáše Hejlíka boduje v mnoha soutěžích i anketách. Nedávno se dočkala ceny od Asociace hotelů a restaurací. Jak přes pracovní vytížení stíhá Lukáš plnit otcovské povinnosti? Je něco, co nechává výhradně na své ženě Veronice?

VIDEO: Sliny se sbíhají. Lukáš Hejlík s dcerou projel Česko!

Pamatujete si na své první pocity, když jste se stal otcem?

Pamatuji si na oba porody moc dobře, protože ten pocit je opravdu krásný. Každá z těch chvil byla něčím jiná a ke každé se váže vtipná příhoda. Než se narodila dcera Klára, měli jsme vyrazit za dulou a následně do porodnice. Jenže mně těsně předtím utekly ovce. Takže jsem je musel jet nahánět a vše tak strašně zdržoval. A protože první porod trval skoro 20 hodin, u druhého jsem se už cítil jako ostřílený otec a Veronice říkal, že to bude nadlouho. V klidu jsem si ve tři ráno začal mlít kávu, následně ji filtrovat… Když jsme potom přijeli do Podolí, šlo to ráz na ráz a Vojta byl během pár hodin na světě!

Jak jste ten okamžik zrození vnímal?

V obou případech jsem byl rád, že to je za námi. Hlavně kvůli ženě. Porod je fakt velká věc. Je fascinující vidět, jak tu bolest, kterou si my muži asi neumíme ani představit, okamžitě vystřídá úleva a obrovské vyčerpání.

Lukáš a Veronika Hejlíkovi: Kam v létě vyrážejí s dětmi?

Jaký počet dětí je podle vás ideální? 

Tuhle otázku nemám rád! Ať to má každý tak, jak to chce mít. Důležité přece je, aby se na tom shodla ta dvojice. Udivuje mě, když slyším „manžel naléhal, abychom měli další dítě“. To mi připadá jako úplný bizár! Partneři by měli vědět, proč chtějí rodinu rozšiřovat, řídit se instinktem a touhou.

Důležité je být na sebe hodní, věci si vyříkávat, a ještě se z toho všeho navíc nezbláznit.

Jste spíš přísný, nebo liberální táta?

Myslím, že jsem velmi liberální táta. Mám za sebou různý směry, vlivy – od velmi alternativního přístupu přes respektování. Teď už si myslím, že je důležité být na sebe hodní, věci si vyříkávat a z toho všeho se nezbláznit.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Z čeho jeho děti šílejí?

Jaké rodičovské povinnosti přenechává partnerce?

Jak vypadá jeho ideální dovolená?

Jaké aktivity má nejraději?

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, Slavní tatínci, Rodina, Rozhovor, Rodičovství, Celebrity, tatínek, Sport, Veronika, Vojta, Televize, Moderátor, Nova, Lukáš Hejlík, divadlo, Dotazník, Podolí, Kulajda, Karibik, Táta, Aktivita, Děti, Klár, Brno, Televize na Heureka.cz