Maminka.czŠkolák

Dřív, než dětem klesnou víčka, aneb když jim Večerníček nestačil.

Reklama 2.  3.  2016
Uspat dítě někdy může být obtížnější, než uběhnout maraton. Že se tak někdy po celém dni cítíte?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zkuste vydržet alespoň o chvíli déle vzhůru, aby dítko usínalo za zvuku vašeho hlasu. Odměnou vám budiž kouzelný dětský úsměv a klidný spánek vaší ratolesti.

Jaký jste typ rodičů?

Dokážete si najít čas alespoň na půl hodiny a přečíst denně před spaním svým ratolestem jejich oblíbenou pohádku? Nebo raději dáváte přednost pohádkám na DVD? Drazí rodiče, vybírejte s rozmyslem a mějte na paměti, že dětské pohádky přece stále ještě existují v klasické knižní podobě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Není pohádka jako pohádka!

Svatá pravda. Na současném trhu najdeme spoustu pohádek, které se „tváří“ jako stvořené pro dětské oči, ale ve skutečnosti jde o braky, které dětem akorát kazí úsudek. Proč dětem pouštět zcela nevhodné kusy, které v nich maximálně tak vyvolají agresivitu? Raději sáhněte po dětské literatuře, která pomůže formovat jejich osobnost tím správným směrem!

Vždy mějte nějaké „eso“ v záloze

Denně čtete svým ratolestem pohádky, ale ony vám do toho stále povídají a nemíní klidně ležet a poslouchat napínavý příběh Jeníčka a Mařenky či Ptáka Ohniváka? Existuje elegantní a přitom jednoduché řešení – dejte dětem příležitost projevit se.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Právě od toho jsou tu dětské říkanky a básničky, které vytáhnete z rukávu jako opravdový trumf. Před spaním si můžete s vaším dítkem odrecitovat pár oblíbených „kousků“, následně mu přečíst pohádku a uvidíte, jaký budete mít úspěch!

Témata: Děti, Předškolák, Školák

Video